Teddy Queen: indulj a holnapnak mától – a jelen fontosságára hívja fel a figyelmet új dalával a gyergyószentmiklósi zenekar

Teddy Queen: indulj a holnapnak mától – a jelen fontosságára hívja fel a figyelmet új dalával a gyergyószentmiklósi zenekar

Most itt címmel megjelent pár napja a gyergyószentmiklósi Teddy Queen zenekar legújabb dala. Fodor László, az együttes frontembere az új zenemű üzenetéről, a készülő albumról, a tervezett lemezbemutató koncertekről beszélt a Krónikának.
Elérthetővé vált a nagyközönség, rajongók számára a gyergyószentmiklósi Teddy Queen zenekar új, Most itt című dala. A pop-rock és alternatív rock stílusát néha funkyval és diszkóstílussal keverő együttes 2016-os megalakulását követően Alteregó névvel lopta be magát az erdélyi zenekedvelők szívébe.

Fodor László, a zenekar frontembere, gitárosa szerint azóta a hármas formáció és a taglista a régi, de a névnek „mennie kellett”. Frissen megjelent szerzeményük üzenete is ebből a változásból ered, hiszen azt közvetíti, hogy a jelenben kell élni, és ez csak a múlt lezárásával valósulhat meg.

Fodor László lapunknak elmondta, a dal szövegét Csóka Loránd írta, ő pedig a dallamot szerezte hozzá – ez már bevált módszer a banda életében. A frontember szerint a dalszövegíró a jelen fontosságára koncentrált, erre utal a dal refrénje is:„Az nyer majd, aki igazán bátor / Indulj a holnapnak mától!” Kifejtette,

a zenemű még nem teljes, hiányzik belőle néhány hangszer, amit az együttes hamarosan pótolni szeretne, így kicsivel hosszabb lesz a dal, és még inkább élvezhető.

Ez a szerzemény egyfajta ízelítő a jövőben megjelenő számokból, egyfajta irányvonal, mert a stúdiónak köszönhetően jobb minőséget szeretne nyújtani a zenekar, illetve Bagossy László a keveréssel, Péter Gellért a felvétellel és Török Arnold a videó elkészítésével segítette az együttest. „Egyrészt eddig magunknak vettük fel a számokat, most pedig próbateremben, ami pozitívan hat a dalok minőségére. Másrészt Csóka Loránd háttérénekesünk, basszusgitárosunk most több metaforát és érzelmeket csempészett a szövegbe, így sokkal komplexebb lett” – fogalmazott a zenekar énekese.
Fodor László arról is beszámolt, hogy

Hírdetés

a koncepció szerint főként pörgős dalokat válogatnak be az új lemez repertoárjába, amelyet május és április között terveznek bemutatni.

Ennek érdekében legalább hét új dalt készítenek az elkövetkező hónapokban, és a zeneművek szorosan kapcsolódnak majd egymáshoz. A frontember elmondta, a lemez több számát videóval szeretnék fokozni, ezért a jövőben forgatást terveznek. Egyelőre még nem világos, hogy melyek azok a dalok, amelyekhez képtörténetet is kapnak a rajongók a szöveg és dallam mellé, ez csak akkor derül ki, amikor a bandatagok látják az összképet. „Nem kizárt, hogy a Most itt című számunknak is forgatunk majd klipet, hiszen többen is megkerestek, hogy szívesen elkészítenék nekünk” – részletezte a frontember.

Lemezbemutató koncertet Gyergyószentmiklóson, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Udvarhelyen szerveznek, illetve igyekeznek majd Csíkszeredába is eljutni. Fodor László szerint ha minden jól alakul, akkor még Magyarországot is érinthetik több helyszínnel. Viszont egyelőre a lemezen dolgoznak, és legközelebb csak december elején láthatjuk őket a gyergyószentmiklósi városnapokon.
Egyébként

a székelyudvarhelyi Siculus Fesztiválon a zenekar megkapta a legjobb szövegért járó díjat.

Élményeikkel kapcsolatban a frontember elmondta, a zsűri már az elején szóvá tette: értékeli, hogy nem az Erdélyben megszokottá vált felállásban játszanak, hiszen a fiúknak nehezebb dolga van a hármas formációban, mivel egyszerre kell több hangszeren hibátlanul játszaniuk, amíg zenésztársaik öten-hatan állnak színpadra. A szakmai elismerésen kívül nagyon jólesett nekik a zsűri hozzászólása is, miszerint „a zenekar a magyarországi piacon is megállja a helyét!”

Tőkés Hunor


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »