Teafélék, melyek segítik a fogyást

Teafélék, melyek segítik a fogyást

Újabb indok, amiért időről időre érdemes lehet a kávét teára cserélni – az ital rendszeres fogyasztása segíthet, hogy könnyebben megszabaduljunk a felesleges kilóinktól. Ráadásul nincs is szükség feltétlenül különleges, nehezen beszerezhető fajtákra.

Több kísérlet eredményei is azt mutatják, hogy a zöld tea segíthet a fogyásban a benne található katekineknek köszönhetően. A katekinek stimulálják a szimpatikus idegrendszert, növelve az energiafelhasználást és serkentve a zsírégetést. Ráadásul hosszú távon még a szívbetegség kialakulását is csökkentheti. Napi három-négy csészével érdemes fogyasztani – írja a Házipatika.com.

Mivel a tealeveleket ebben a fajtában nem oxidálják, még nagyobb koncentrációban tartalmaz katekineket, amelyek élénkítik az anyagcserét és támogatják a hasi zsírpárnák csökkenését. Ha kifejezetten a súlyvesztés miatt isszuk, akkor ne válasszunk koffeinmentes verziót, mivel a koffein erősíti az anyagcsereserkentő hatást.

Hírdetés

A kamillateában lévő flavonoidok segítenek ellazulni és hamarabb álomba merülni. Ami azért hasznos, mert több kutatás is igazolja, hogy ha valaki nem alszik eleget, akkor sokkal nehezebben tud fogyni. Éppen ezért érdemes az esti rutinunk részévé tenni egy csésze kamillateát.

Az oolongban található polifenolok remek hatással vannak az egészségre – a tea rendszeres fogyasztása csökkentheti a testzsír mennyiségét, illetve élénkíti az anyagcserét. Ebből is érdemes a koffeines változatot választani.

Régóta ismert, hogy a mentatea remek hatással van az emésztésre, mivel segít ellazítani az izmokat. Ráadásul az étvágy csökkentésében is segít. Egy tanulmány szerint az emberek, akik kétóránként belélegeztek egy kis mentaillatot, heti szinten 2800 kalóriával kevesebbet fogyasztottak.

Ha kíméletes vízhajtót keresünk, akkor a pittypang nagyszerű – remekül jön, amikor úgy érezzük, hogy sós ételek fogyasztása után felpuffadunk. Ilyenkor a szervezet ugyanis vizet tart vissza, ami miatt többet mutathat a mérleg.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »