Taxisok támadtak meg egy külföldi párt Budapesten

Elszámolási vitába keveredett egy külföldi férfi az őt szállító taxissal hétfő hajnalban Budapesten a Thököly úton, emiatt a nyílt utcán verték meg – írta egy szemtanúra hivatkozva az Origo.

A külföldi azt kifogásolta, hogy ezer forintonként ugrott az óra. A turistát perceken belül hárman ütötték a nyílt utcán, gázspray-vel fújták le őt is, és a barátnőjét is – teszik hozzá. 

Körülbelül 20 taxis nézhette félkörívben, ahogy három-négy társuk egy földön fekvő embert püföl, „az áldozat barátnője pedig angolul kiabált velük, és próbálta leráncigálni a támadókat a párjáról” – közölte a szemtanú, aki beszélt is a külföldiekkel. Állítólag a férfi pénzét is elvették a taxisok, és késsel fenyegették az áldozatokat.

Végül a szemtanú, Roland hívta ki a rendőrséget, ám a taxisok meglátták, hogy telefonál, és elmenekültek a helyszínről.

A rendőrség a portál megkeresésére közölte: a Zuglói Rendőrkapitányság önbíráskodás miatt nyomoz, rablás miatt nem, és egy férfit előállítottak az ügyben. Az Origo szerint taxis hiénák követhették el a támadást.

Augusztusban ugyancsak önbíráskodás miatt indítottak eljárást egy taxis ellen, aki a gyanú szerint megütött egy ír utast, majd ismeretlen területre vitte, miután a férfi sokallta a 25 ezer forintos fuvardíjat.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »