Távozik az MFB vezére

Március 31-én közös megegyezéssel távozik a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója, Bernáth Tamás – közölte az MTI-vel csütörtökön a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala.

Utódjának kinevezéséről a közlemény szerint hamarosan döntenek.

Hírdetés

A távozó elnök-vezérigazgató 2016 novemberétől vezette az MFB-t. Irányításával ötéves stratégia készült a pénzintézet fejlesztési banki szerepkörének erősítésére, szélesedtek az MFB nemzetközi kapcsolatai az EU és a V4-ek fejlesztési intézményeivel, továbbá új szintre léptek a tárgyalások a kínai partnerekkel. Az MFB ennek köszönhetően beruházási platform létrehozásáról egyezett meg az Európai Beruházási Bankkal (EIB), 2017 novemberében pedig megalakult a Kínai-Közép-Kelet-Európai Bankközi Szövetség. Utóbbi koordinációs központja az MFB-n belül jött létre, a pénzintézet emellett 300 millió euró összegű együttműködési keret-megállapodást is aláírt a Kínai Fejlesztési Bankkal – olvasható a közleményben.

A zsidóseggnyalás korában meglepő, hogy arra már tértek ki büszkélkedve, hogy Slomóék egyetemvásárlásába is milliárdos összeggel szálltak be a "magyar" fejlesztés jegyében.

(Kuruc.info – MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »