Távozik a Századvég-iratokat kiperlő vs-újságíró

Szakmai elveivel, és ízlésével áll szemben ami az MNB alapítványi pénzei és a vs.hu közötti kapcsolatot illeti – indokolta felmondását Joó Hajnalka.

Felmondott a Vs.hu-nál Joó Hajnalka, aki az utóbbi napokban azzal került reflektorfénybe, hogy a Századvégnek nyilvánosságra kellett hoznia azokat a tanulmányokat, amelyeket több mint 4 milliárd forintért rendeltek meg kormány és állami intézmények. Joó Hajnalka – aki még origósként perelt a tanulmányok megismerhetőségéért – elvi okokkal indokolta távozását, miután kiderült, hogy az MNB alapítványain keresztül több száz millió forinttal finanszírozta a munkahelyét, a Vs.hu kiadóját . Ahogy fogalmazott: „A szerkesztőség független (aki mást mond, hazudik), de az MNB lopott (pardon, elkülönített) pénze – amiről amúgy fogalmam nem volt – se az ízlésemmel, se a szakmai elveimmel nem fér össze”.

Az újságírónő arról is írt, hogy tíz év alatt negyedik munkahelyéről kénytelen a politika közvetlen vagy közvetett beavatkozása miatt távozni. Joó Hajnalka korábban dolgozott a Magyar Rádiónál, és az említett origónál is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »