Távozik a Magyar Turizmus Zrt. vezetője

Távozik a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója. Faragó Péter április 30-án válik meg tisztségétől – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Faragó Pétert 2014. augusztusában nevezték ki a Magyar Turizmus Zrt. élére. A közlemény emlékeztet: Faragó Péter vezetői munkájával meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Turizmus Zrt. megújult struktúrával és marketing eszközrendszerrel tudjon megfelelni a kor kihívásainak.

Nevéhez fűződik számos stratégiai együttműködési megállapodás tető alá hozása, valamint az európai uniós projekt elnyerése a hazai turisztikai kis- és középvállalatok versenyképességének fokozása és a turisztikai attrakciók hatékonyabb megjelenítése érdekében – tudatták.

Létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter bejelentetése szerint átalakul a magyar turizmus szervezete, és létrejön a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyet kormánybiztos felügyel. Az ügynökséget Guller Zoltán vezeti, a kormánybiztos Bienerth Gusztáv lesz, az átalakulás jogi-szervezeti része pedig néhány hónap alatt lezárul.

A kormánybiztosság intézményi-infrastrukturális hátterét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) adja. A megszűnő-átalakuló Magyar Turizmus Zrt. dolgozóinak a miniszter közlése szerint felajánlják, hogy az új rendszerben dolgozzanak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »