Távozik a Hittani Kongregációból egy szerzetes

Távozik a Hittani Kongregációból egy szerzetes

Hermann Geissler osztrák teológust, a Hittani Kongregáció hittani bizottságának osztályvezetőjét egy volt szerzetesnő helytelen viselkedéssel vádolta meg. A szerzetes ártatlannak mondta magát és a kánonjogi eljárás folytatását kéri, de január 28-án benyújtotta lemondását.

„Január 28-án P. Hermann Geissler a szolgálatából való felmentését kérte a Hittani Kongregáció prefektusától” – a vatikáni dikasztérium közleményét a Szentszék sajtóközpontja tette közzé. Luis Ladaria Ferrer bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa elfogadta a szerzetes pap kérését. Geissler atya azért tette meg ezt a lépést, hogy enyhítse a károkat, melyek a kongregációt és a szerzetesi közösségét érték már eddig is a vád miatt.

Doris Wagner, aki az Opus Spiritualis Familia (Krisztus Ügye Lelki Család) elnevezésű szerzetesi közösségnek a volt tagja, amelyhez Geissler atya is tartozik, helytelen viselkedéssel vádolta meg a papot, amely emlékei szerint 2009-ben történt. A Hittani Kongregáció közleménye hangsúlyozza: Geissler atya „megerősíti, hogy a vád nem igaz és kéri, hogy folytassák a már megkezdett egyházjogi eljárást. Fenntartja a lehetőséget, hogy jogi lépésekkel éljen.”

Hírdetés

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »