Távozik a 168 Óra főszerkesztője

Április 1-jén távozik a 168 Óra főszerkesztője, Mester Ákos, aki a hetilap ma megjelenő számában búcsúzott olvasóitól. Mester ígérete szerint szakmai tanácsadóként, “segítőtársként” továbbra is asszisztál a 168 óra működésben.  A lapot a jövőben Tóth Ákos vezeti majd, aki korábban a Népszabadság főszerkesztő-helyettese volt.

“Több évtized van mögöttem a rádiós pályán, utána több mint 27 újságévfolyam, itt az ideje abbahagyni” – írta az e heti 168 órában Mester Ákos.

Tavaly novemberben, miután a Klubrádióba befektető Brit Media Kft. lett a vállaltan balliberális hetilap új tulajdonosa, Mester úgy nyilatkozott, hogy nem változik a lap politikai irányultsága, az új cég finanszírozni fogja a lap veszteségeit és a közösen tervezett fejlesztéseket, egy évig az újságírók és fotóriporterek gárdája a helyén marad, az alapító főszerkesztő, vagyis Mester Ákos pedig megtarthatja vezetői pozícióját.

Mester április 1-én távozik, 1964-ben ugyanis ezen a napon kezdett a Magyar Rádióban, és ezen a napon rúgták is ki 1994-ben. Írásában úgy fogalmazott: “bízom abban, hogy a nagyobb szerkesztőségből jó közösség lesz, a 168 Órából pedig – régi személyiségjegyeit és kritikus hangját megőrző – érdekesebb, dinamikusabb újság. Nem tudom, Önök hogy vannak vele, de én úgy nézek vissza az elmúlt évtizedekre, mintha közösen vettünk volna részt egy különös közéleti körutazáson. Megtisztelő számomra, hogy ezen a kalandos úton az Önök kalauza lehettem.” – írta búcsúzóul a 168 óra alapítója.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »