Távolodó élmezőny: A Trencsénnel sem bírt hazai pályán a DAC (Képekkel)

Távolodó élmezőny: A Trencsénnel sem bírt hazai pályán a DAC (Képekkel)

Ha a sárga-kékek így folytatják szereplésüket, lassan nemhogy a bajnoki dobogóról és az európai kupaszerepléstől lesznek kénytelen elbúcsúzni, de még a felsőházban (hat legjobb csapat) való maradás is komoly gondokat okozhat.

Öt forduló után alig öt ponttal áll jelenleg a DAC a Fortuna Ligában. Az előző szezonban nemzetközi kupaszereplést kiharcoló csapat immár 7 pont lemaradásban van a Zsolnától és a Slovantól, alig 2 pontra a kiesőhelyen tanyázó Liptószentmiklóstól. Miközben Világi Oszkár folytatja a kiárusítást.

A DAC vasárnap győzelmi kényszerben lépett pályára a Trencsén ellen, de az első játékrész képe alapján gyorsan kiderült, hogy ezúttal sem a hazaiak a jobb csapat. A Dunaszerdahely ugyanis a hiányzók és a sérültek miatt egyetlen alkotó, kreatív játékos nélkül futott ki a gyepre, ami a játék képében is megmutatkozott.

Nem lőttünk kapura, a vendégek ellenben az első negyedórában kétszer is ajtó-ablak helyzetben rontottak. A DAC nem tudta megtartani a labdát, hiányzott a csatársor, a stabil középpálya is, a védelem pedig átjáróház volt. Leginkább a nem első ligás szintű, rendkívül darabos, nehezen forduló  Beskorovainyi zavarta a szurkolók szemét

A vendégeknek több nagy helyzetük is volt a mérkőzés legelején, a 24. percben Kadák lövése landolt Jedlička kapujában. 10 perccel később Davis beadását  épp a hórihorgas Beskorovainyi  csúsztatta a kapuba, 1:1.

A folytatásban már nem történt érdemi a pályán, a DAC egyetlen lövéssel zárta az első félidőt.

A második játékrész elején Nicolaescu erős lövése csattant a felsőlécen, a hazaiak ekkor jó 10-15 percig veszélyesen is játszottak. Rymarenko, Nicolaescu és a csereként beállt Divković is megszerezhette volna a vezetést.

Hírdetés

Az utolsó percek is tartogattak izgalmat. A kiugró Sharanit ugyanis a tizenhatoson kívül elkaszálta a vendégek kapusa, aki ezért piros lapot kapott. A helyére beállt mezőnyjátékosnak a ráadás 4 percében már nem kellett érdemi védést bemutatnia.

A DAC és a Trencsén így egy-egy ponttal zárta a találkozót. Ez a DAC fényévekre van még az előző szezonban nyújtott korábbi önmagához képest is, nem beszélve a korábbi időszak tetszetős játékot és teli lelátókat vonzó játékáról.

Ezt jelzi, hogy dunaszerdahelyi szinten kevés, alig 4500 szurkoló volt kíváncsi a találkozóra.

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – AS TRENCSÉN 1:1 (1:1)

Fortuna Liga, 5. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahaly, 2021.08.22., 20:00

Játékvezetők: Glova – Poláček, Vorel

Nézőszám: 4542

Góllövők: 33. Beskorovainyi, ill. 24. KadákSárga lap: 34. Beskorovainyi, 55. Brunetti, 90+5. Sharani, ill. 59. Yem, 68. Lavrenčík, 90+6. Ikoba, 90+7. Hlinka (edző)Piros lap: 90. KukučkaDAC: Jedlička – Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) – Njie, Andzouana (61. Fábry), Dimun – Divković, Nicolaescu (72. Sharani), Ciganiks (72. Rymarenko) Trencsén: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Lavrinčík – Gaži, Kadák (K) (81. Kmeť), Zubairu, Azango (67. Tučný) – Ibrahim (72. Ikoba)

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »