Távirányítással élesztettek újra két embert Kecsekeméten

Távirányítással élesztettek újra két embert Kecsekeméten

Telefonon segítettek a mentésirányítók, amíg nem értek ki a helyszínre a mentők.

Hétfőn a reggeli órákban egy utcán összeesett férfihez kértek segítséget járókelők, akik a mentésirányító segítségével megvizsgálták a nem lélegző beteget, és azonnal cselekedtek. A vonal végén ülő mentésirányító instrukcióinak pontos betartásával addig végezték a mellkasi nyomásokat, amíg a percek alatt megérkező esetkocsi személyzete át nem vette az életmentést – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Hírdetés

Ezután nem sokkal egy autójában rosszul levő hölgy ügyében csörgött a segélykérő vonal, őt szintén a mentők telefonos utasításai alapján, saját rokonai emelték ki az autóból és vizsgálták meg a földre fektetve. Légzést nála sem tapasztaltak, ezért a két bejelentő nő egymást váltva végezte az életmentő nyomásokat egészen a mentőhelikopter érkezéséig. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a mentők mindkét beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Emlékeznek még a mentők kampányára, amiben Balával és a Stay in Alive című szám ritmusával tanították az országot az életmentés legfontosabb ismereteire?


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »