Tavaszköszöntés táncfesztivállal

Tavaszköszöntés táncfesztivállal

Zsúfolásig telt a székelyudvarhelyi művelődési ház nagyterme a 17. Kékiringó Néptáncfesztivál gálaműsorára. A színvonalas előadást felvonulás előzte meg és hajnalig tartó táncház zárta.

kekiringo-neptanc-fesztival-mcs-8_or_b

A szombat esti zárótáncházon összesen tíz székelyföldi és anyaországi együttes vett részt. „Ezeknek a találkozásoknak az ismerkedés, a kapcsolatápolás és a tapasztalatszerzés a lényege. Kölcsönösen részt veszünk egymás rendezvényein” – mondta lapunknak Both Aranka fesztiválszervező.

Hozzáfűzte azt is, hogy az évente megrendezett fesztiválon nem díjakért lépnek fel, hanem egymásnak és a táncnak örülnek. A találkozókat rendszerint kézműves foglalkozások színesítik, ugyanakkor, ha az idő is megengedi, a szombat esti gálaműsort felvonulás előzi meg. Az idén szép, meleg tavaszi nap köszöntötte a táncos lábúakat, így délután négy órakor a város főteréről vonulhattak át a művelődési ház színpadára, ahol többek közt vajdasági, széki, felcsíki, kalocsai, valamint kecseti, mezőmadarasi, moldvai, solymosi, mezőségi és vajdaszentiványi táncrendeket csodálhatott meg a szép számú közönség.

Székelyudvarhelyt a Both Aranka által vezetett Kékiringó, valamint a Boros Béla és Oláh Hilda által betanított Gereben néptánccsoportok képviselték. A pörgős, jó hangulatú műsort virágcsokrok és a jelen lévő együttesek szalagjainak átadása zárta – utóbbiakkal évente gazdagszik a fesztivál zászlaja. A néptánctalálkozó záróakkordjaként a művelődési ház előcsarnokában Forró István és a Kedves Zenekar muzsikájára hajnalig rophatták a táncházkedvelők.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »