Tavaszias meleg után újra hidegfront érkezik fölénk

Szerdán a Dunántúl nyugati, északnyugati részén általában napos idő ígérkezik, másutt átmenetileg megnövekszik a felhőzet. Az Alföldön tartósabban felhős tájak is lehetnek, ám néhány órás napsütés ott is valószínű. A délután második felétől északnyugat felől egyre nagyobb területen, estére országszerte kiderül az ég.

Csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél napközben időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul. Késő estére 1, 6 fokra hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése.

Hírdetés

Ez jó hírnek számít, hiszen Európa más részein szélvihartól melegrekordig minden előfordul. A Csendes-óceánon pedig rekorder tájfun örvénylik.

Csütörtökön sok-sok napsütésre számíthatunk, felhők alig lesznek az égen, így csapadék sem várható. Többfelé élénk, erős lehet a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb, nyugaton a magasabb értékeket.

Pénteken egy hidegfront érkezik záporokkal, élénk, erős északnyugati széllel. A hőmérséklet jelentősen nem esik vissza, napközben 8-15 fokra van kilátás – írja az Időkép.hu előrejelzése.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »