Tauran bíboros: A keresztények és a muszlimok arra kaptak meghívást, hogy Isten irgalmát kövessék

Tauran bíboros: A keresztények és a muszlimok arra kaptak meghívást, hogy Isten irgalmát kövessék

A Vatikán június 17-én tette közzé Jean-Luis Tauran bíboros, a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa elnökének éves üzenetét, mellyel a muszlimokat köszönti Íd al-Fitr, a ramadánt lezáró ünnep alkalmából, mely idén július 5-re esik.

Isten arra kéri a keresztényeket és a muszlimokat, hogy legyenek megbocsájtóak, irgalmasok és együttérzőek másokkal, különösen a rászorulókkal – fogalmazott Tauran bíboros.

„Szomorúan látjuk, milyen sokan áldozatul estek a konfliktusoknak és az erőszaknak”, különösen szomorú látni az idősek, gyerekek, nők szenvedéseit; az emberkereskedelem, a szegénység, a betegségek, a természeti katasztrófák és a munkanélküliség áldozatait.

„Nem hunyhatunk szemet ezek előtt a realitások előtt, nem fordulhatunk el a szenvedések láttán”; életbevágó, hogy „mindannyian együtt dolgozzunk a rászorulók érdekében – hangsúlyozta a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa elnöke.

A Keresztények és muszlimok: az isteni irgalom megajándékozottjai és eszközei című üzenet az irgalmas Istenben való közös hitet állítja a középpontba: „Nekünk, keresztényeknek és muszlimoknak, mindent meg kell tennünk, amit csak tudunk, hogy Istent kövessük. (…) Isten, aki irgalmas, arra kér minket, legyünk irgalmasok és együttérzők mások iránt, különösen a rászorulók iránt; és arra hív minket, bocsássunk meg egymásnak.”

A bíboros kiemelte, mindig reményt kelt, amikor megtapasztaljuk, vagy csupán tudomásunkra jut, hogy keresztények és muszlimok összefogtak a rászorulók megsegítésére. Nem csupán odafigyelnek Isten parancsaira, hanem meg is mutatják Isten irgalmasságát, „így hitelesen téve tanúságot hitünkről – egyénileg és közösségként egyaránt”. „Az Úr segítsen minket, hogy szüntelenül a jóság és a részvét útján járjunk” – fohászkodott Tauran bíboros.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »