Tãtaru: minden megyében azonosították a rászorulókat, akik között 115 millió maszkot osztanak szét

Nem kevesebb mint 115 millió maszkot oszt szét a minisztérium 2,3 millió rászoruló között – közölte kedden késő este a román közszolgálati televízió műsorában Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

Elmondta: a vonatkozó közbeszerzés lejárt, szerdán bontják fel az ajánlatokat és hirdetnek nyertest.

A miniszter szerint minden megyében ‘azonosították az összes rászoruló személyt’, akikhez a megyei közegészségügyi igazgatóságokon, illetve a helyi önkormányzatokon keresztül juttatják el a maszkokat.

Hírdetés

A miniszter úgy véli, hogy leghamarabb a nyár végén térhetünk vissza a járvány előtti életünkhöz, de bizonyos szokásainkon változtatni kel.

Kinyitnak a bevásárlóközpontok, folytatódnak a sportversenyek, igaz, nézők nélkül, megnyílnak a strandok, ötszáz személynél alacsonyabb nézőszámmal lehet koncerteket szervezni – sorolta a lazításokat a miniszter és azt mondta: a következő lépés előtt fel kell mérni ezek hatásait.

Ősztől számolnak azzal is, hogy ‘együtt fogunk élni a vírussal’, de úgy, hogy a közösségi terjedés nagyon alacsony szintű legyen. Ugyanakkor arra számítanak, hogy a lakosság egy részében kialakul az immunitás a vírussal szemben. Egy esetleges második hullám súlyossága attól függ, hogy a lakosság milyen hányadánál alakul ki az immunitás – magyarázta a miniszter. (agerpres)

Nyitókép: Pixabay


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »