Tartozik a Szociális Biztosítónak az a cég, melytől az állam a teszteket vásárolja

Tartozik a Szociális Biztosítónak az a cég, melytől az állam a teszteket vásárolja

Az állam olyan céggel között tesztek vásárlására szóló szerződést, mely jelentős tartozást halmozott fel a Szociális Biztosítóval szemben, állítja a parlamenten kívüli Spolu párt.

„Az állam 10 millió teszt vásárlására szóló, 43 millió eurós szerződést kötött az Eurolab Lambda céggel. Nyilvánosan hozzáférhető forrásokból azonban arról értesültünk, hogy a szóban forgó cég október 12-ig összesen 17 ezer eurós tartozást halmozott fel az állammal szemben, be nem fizetett társadalombiztosítási járulékok formájában.

Hírdetés

A párt ezért felszólítja a kormányfőt, hogy tisztázza helyzetet és a tesztvásárlás körülményeit. „A világjárvány okozta rendkívüli helyzet idején sem lehet megkerülni a törvényt, melynek kivétel nélkül mindenkire egyformán kell vonatkoznia” – hangsúlyozta Hipš.

Az Állami Tartalékalap (SŠHR) három céggel kötött koronavírustesztek vásárlására szóló szerződést, melyek összesen 13 millió tesztet szállítanak le áfa nélkül 52,3 millió euró értékben. A három cég közül a legnagyobb mennyiséget éppen az említett az Eurolab Lambda szállítja, az Abbott Laboratories Slovakia 2 millió tesztet biztosít, a Juhapharm pedig 1 milliót.

(Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »