Tartós szeretet a vágfarkasdi református fiatalok szívében

Tartós szeretet a vágfarkasdi református fiatalok szívében

Tartós szeretet mottó jegyében szervez adventi élelmiszergyűjtést a rászoruló családok javára a Vágfarkasdi Református Keresztyén Egyházközség a harmadik adventi hétvégén.

A Vágfarkasdi Református Keresztyén Egyházközség rendkívül jólelkű és aktív fiatal közösséggel rendelkezik. A vágfarkasdi Keresztyén Ifjúsági Liga (KIFLI) tagjai úgy döntöttek, bekapcsolódnak a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja által szervezett adventi élelmiszergyűjtés felhívásba, és saját falujuk, mikrorégiójuk rászorulóinak segítenek, hogy számukra is szép legyen a karácsony. Hiszen Vannak, akiknek ez a kis karácsonyi meglepetés egy hatalmas nagy áldás az ünnepek előtt.

A vágfarkasdi református fiatalok, élükön a három fő aktivistával, Molnár Viktóriával, Tóth Veronikával és Fazekas Rékával második éve kapcsolódnak be ebbe a nemes tevékenységbe. A gyűjtést idén a harmadik adventi hétvégére, december 11-12-re hirdették meg, hogy közösen hozzanak örömet a rászorulóknak advent idején.

A gyűjtésre szombaton és vasárnap kerül sor, délután három órától este nyolcig a farkasdi református templom udvarán található Dalárda-teremben. Az adakozók tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket, apró kedvességeket, vagy meleg ruhaneműt ajándékozhatnak. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja felhívása szerint a gyűjtést anyagi hozzájárulással is lehet támogatni, egy csomag tíz euró értékben a diakónia számlaszámán keresztül.

Hírdetés

Erdélyi Anita, vágfarkasdi református lelkész elmondta portálunknak, nagyon büszkék a „Tartós szeretet” gyűjtést levezénylő fiataljaikra, akik teljesen önállóan intézik a tennivalókat. Az összegyűjtött adományokat a diakónia által elkészített dobozokba válogatják szét és a vágfarkasdi illetve, lehetőség szerint a negyedi rászoruló családokhoz juttatják el. A tavalyi évben roppant sikeres volt a gyűjtés, közel negyven doboznyi ajándékot készítettek össze és hordtak szét a fiatalok – teszi hozzá a lelkésznő.

„A rohanó mindennapok közepette, talán el is siklik a tekintetünk afelett, milyen sok a rászoruló a közvetlen környezetünkben is, milyen sok család él nehéz, súlyos körülmények között” — jegyzi meg Erdélyi Anita.

Hozzáteszi, az ajándékcsomagokat igyekszenek a fiatalok úgy összeállítani, hogy ne kizárólag a szükséges élelmiszert tartalmazzák, hanem valami apró kedvességet, „luxuscikket” is.

A dobozokban elrejtve egy kis igei üzenettel is készülnek.Miután minden család megkapta a doboznyi szeretetet, a megmaradt élelmiszereket eljuttatják a diakónia központjába, Komáromba. A komáromi központban tartós élelmiszerek mellett ruhákat is szívesen fogadnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »