Tartós, sűrű ködre figyelmeztet az OMSZ

A Duna vonalában, illetve attól nyugatra lesz több felhő, emellett az Alföld északi tájain lehet erősebben felhős az ég – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. A középső és nyugati országrészben néhol havazás, hózápor előfordulhat. Az éjszaka foltokban képződött zúzmarás köd lassan feloszlik, legtovább az Északi-középhegység völgyeiben marad meg.

Az északi, északkeleti szél napközben időnként megélénkül, az Alföld északi részén néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 Celsius fok között alakul. Késő estére -5, 0 Celsius fok közé hűl le a levegő.

Többfelé sűrű köd képződhet

Hírdetés

Hétfőre virradóan többfelé sűrű, zúzmarás köd képződhet – főleg az ország középső sávjában. A ködös területeken ónos szitálás néhol előfordulhat. Napközben majd zsugorodik a köd, majd az esti órákban ismét több helyen újraképződik.

A Dunántúlon és az ország középső tájain helyenként hózáporok fordulhatnak elő, melynek során 2 centiméter hóréteg alakulhat ki kis területekre korlátozódva.

Estére keleten több, nyugaton kevesebb felhő lesz az égen. A kevésbé felhős tájakon zúzmarás köd képződik. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de a Tiszántúlon időnként élénk széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és -3 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben -10, -8 fok is lehet.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »