Tartós a zűr a parajdi kalandpark körül

Tartós a zűr a parajdi kalandpark körül

Ismét kinyitották pénteken a parajdi sóbányában található kalandparkot, ám továbbra sem tudni, hogyan fog működni az elkövetkezőkben, mivel lejárt a működtető cégnek a bányavállalattal megkötött szerződése.

2015-06-26-10-54-56_50558d05507f87d.jpg_b

Az üggyel kapcsolatban nem tudtuk elérni a Club Aventura vezetőit, az egyik, neve elhallgatását kérő alkalmazott azonban azt mondta, a kalandpark nyitva marad, ám a helyzetet továbbra sem tisztázták, a főnöke pedig nem szeretne nyilatkozni a médiának a téma kapcsán.

A Salrom bányavállalat bukaresti sajtóosztályán korábban annyit tudtunk meg, hogy tárgyalások zajlanak a magáncégek képviselőivel és egyelőre nincs végleges döntés a kalandpark ügyében. A kalandparkot működtető cég ügyvezetője, Gabriel Neculoiu legutóbb azt nyilatkozta munkatársunknak, hogy ha nem találnak megoldást a problémára, hamarosan le kell bontania a kalandparkot, hiszen a Salrom felszólítása szerint legkésőbb augusztus 15-éig fel kell szabadítania a bányaterületet. A cég időközben törölte a Club Aventura Facebook-oldalát.

A bányavállalatnak háromszázötven négyzetméternyi terület bérléséért évente huszonhatezer eurót fizet a kalandpark működtetője, így nem kevés hasznot hoz a vállalatnak az üzlet. Emellett a látogatók körében is rendkívül népszerű. A bérbeadás miatt már korábban bűnvádi eljárás indult Seprődi Zoltán bányaigazgató ellen, akit azzal vádolnak, hogy jogtalanul adta bérbe a helyet a kalandpark működtetőjének.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »