Tarthatatlan a helyzet, ezért alkoholtilalmat rendeltek el a foci EB-n

Alkoholtilalmat rendeltek el Franciaországban azokban a városokban, ahol mérkőzések zajlanak. A meccs előtt és után a stadionok környékén és a szurkolói zónában tilos alkoholt árulni.

Úgy tűnik, minden nap történik egy összecsapás Franciaországban a foci EB-n. Vasárnap 50 német szurkoló ment neki ukránok egy csoportjának Lille-ben. A francia rendőrség gyorsan közbeavatkozott, de így is 2 ember megsérült.

A legdurvább összecsapás eddig Marseille-ben volt június 9-én, akkor orosz drukkerek rontottak neki az angoloknak. A rendbontások miatt a francia kormány úgy döntött, hogy alkoholtilalmat rendel el – írja a faktor.

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter azt mondta, a marseille-i események elfogadhatatlanok. Elfogadhatatlan a hatóságoknak, elfogadhatatlan a társadalom számára és elfogadhatatlan a futball szerelmeseinek. Ezért minden szükséges intézkedést meg kell tenni azért, hogy betiltsák az alkohol értékesítését és fogyasztását a meccs napján és azokon a napokon amikor a szurkolói zónák nyitva vannak – írja a BBC.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?5 kattintás és a foci-Eb egyetlen meccséről sem marad leAz oroszok az utolsó pillanatokban sokkolták Angliát a foci Eb-nAz angolokat és az oroszokat is kizárhatják az Eb-rőlRovatok: SportTelepülés: FranciaországCímkék: sport, 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság, EURO 2016, rendbontás, alkoholtilalomForrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »