Tartalmas szórakozás az Egressy Béni Városi Művelődési Központ néptánctáborában

Tartalmas szórakozás az Egressy Béni Városi Művelődési Központ néptánctáborában

Gyermekzsivajtól hangos e hetekben a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ és környéke. Július 13-tól népművészeti és néptánctáborban gyarapodhatnak új élményekkel és ismeretekkel az alsótagozatos vakációzók. Múlt héten színházi táborban fejleszthették a tehetségüket a 8-12 éves érdeklődők, jövő héten pedig ugyanott a kis balerináknak és balett-táncosoknak jut majd a főszerep.

Látogatásunkkor az intézmény melletti parkban hozzávetőleg két tucat leányzót az íjászat kulisszatitkaiba avatott be Madari Katalin pedagógus, miközben odabenn, a tükörteremben majdnem ugyanannyi fiúval a bőrözés alapjait sajátítatta el a kollégája, Nagy János. A táborozók lelkesen mutatták meg nekünk a saját kezűleg készített, mutatós karkötőiket, majd elárulták, hogy a kézműveskedésen kívül a közös táncot, továbbá a fagyizással és hintázással színesített sétákat is nagyon élvezik, s ugyancsak örülnek a tervezett csütörtöki kirándulásnak.

A napközis tábor reggel 8-tól 16 óráig tartó foglalkozásain barátságok szövődnek a gyerkőcök között, miközben a szüleik abban a tudatban végezhetik a munkájukat, hogy a csemetéik jó kézben vannak, és szórakozva tanulnak ezt-azt.

„Hétfőn levendulából főztünk szappant, illetve levendulás balzsamot és fürdősót is megtanultak készíteni. Ma íjászkodtunk és bőröztünk, szerdán az agyagozás kerül terítékre, csütörtökön egy közeli tanyán fogunk közösen szőni és kemencében kenyeret sütni, valamint a szürke marhákkal és a különféle apró-állatokkal is megismertetjük őket, hiszen mindez a városi gyerekeknek nagy élményt jelenthet. Pénteken 15 órától pedig Hanusz Zoltán népzenésznek és társainak jóvoltából majd egy élőzenés táncházzal zárul az együttlétünk“ – ecsetelte a részleteket Madari Katalin.

Hírdetés

Hangsúlyozta: a nyilvános táncházba a táborozók hozzátartozóit is szeretettel várják, s a számukra az öt nap alatt készített kézműves termékekből pedig egy kis kiállítást is rendeznek.

„Mivel az Egressy Béni VMK-ban az új igazgató, Lakatos Róbert e tanévben helyet adott a Komáromi Táncműhely elnevezésű csoport tevékenységének, ezért e táborunk is hozzájárul a kicsiktől a felnőttekig 3 korosztályt felölelő tánccsoportjaink folyamatos tag-utánpótlásának a biztosításához.”

– tudtuk meg a továbbiakban a táborvezetőktől.

Örvendetes, hogy a VMK a nyári szünidőben is tárt kapuval várja a gyerkőcöket, ekképp a felügyeletük gondjától is megszabadítva a dolgozó szülőket. Július 6-tól 12-ig Laboda Róbert pedagógus-költő-slammer irányításával színházi táborában csiszolhatták tehetségüket a 8 és 12 év közti jelentkezők. Július 20-tól 24-ig pedig Süll Tamás református lelkész és táncoktató folytatja az 6 és 10 év közti balerinákkal és balett-táncosokkal korábban megkezdett munkát. A színjátszó és néptánctábor 49, a balett-tábor pedig 60 euróba került. A táborozók a közeli Rév-Magyar Kultúra Házában ebédelnek, az uzsonnájukat pedig a kultúrházban fogyasztják el.

A szervezők bővebb információval az alábbi email-címen és telefonszámokon szolgálnak: [email protected], 0907 799 823 ( Bajkai Csengel Mónika), 0903 558 525 (Hanusz Zoltán).


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »