Tarsoly: Modern koncepciós per áldozatai vagyunk

Tarsoly: Modern koncepciós per áldozatai vagyunk

Több tucat károsult tüntetett a Quaestor-per tárgyalása előtt. A demonstrálók kártalanítást és felelősségre vonást követeltek a Fővárosi Törvényszék épületénél.

A per az egykori brókercég vezetőjének, Tarsoly Csabának a meghallgatásával folytatódott. A volt Quaestor-vezér a tárgyaláson sérelmezte, hogy előzetes letartóztatása alatt nem tették neki lehetővé az ügy iratanyagának teljes megismerését. Tarsoly vallomásában tagadta bűnösségét, tagadta, hogy elköltötték volna az ügyfelek vagyonát, és magát egy koncepciós per áldozatának tartja, akivel az állami szervek el akarják vitetni az ügyet, hogy végül ne kelljen kárpótlást fizetni.

„Minden vádlott-társammal egyre inkább azt érezzük: egy modern koncepciós pernek vagyunk a főszereplői és egyben szenvedő felei. Mi lehet a cél a Quaestor-üggyel kapcsolatban? A zajló büntetőügyben mindenáron be kell bizonyítani a bűnösségünket. Miért? Mert akkor nem kell az állami szereplők évtizedes mulasztásai, törvényszegései miatt senkinek egy fillér kárpótlást kifizetni” – mondta Tarsoly Csaba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »