Tarsoly Csaba gyűjteménye meglepte a zsarukat

Nyomozati iratokat szerzett meg a Blikk.

„Tarsoly Csabának a lebukása után adott ugyanis két hetet a nyomozó hatóság, amíg szabadlábon cselekedhetett, mielőtt zár alá veszik a vagyonát” – magyarázza a bulvárlap cikke, hogy miért csak egy óragyűjteményt találtak a százmilliárdos csalással vádolt férfi házában. A hatalmas ingatlant azért még megpróbálták átjátszani ismerősöknek, de így is zár alá helyezték azt.

Egymilliárddal a kocsiban

Tarsolynak egyébként – relatíve – kongtak az ürességtől a bankszámlái, mindössze néhány milliócska volt rajtuk, ami annak fényében érdekes, hogy egymilliárdot levett a Quaestor házi pénztárából. A nyomozók arra irányuló kérdésére, hogy mégis hova lett a pénz, annyit válaszolt, hogy Győrbe vitte. Aztán odaadta az ügyvezetőknek, „a többit ők bonyolították le”. A lap itt felhívja rá a figyelmet, hogy ennél a narratívánál azért valószínűbb, hogy a pénzt valamelyik külföldi számlájára menekítette.

A meglepetés

Tarsoly több százmilliós ingatlanában a rendőrök – a fent említett „késlekedés” után – mindössze egy 14 darabból álló óragyűjteményt találtak. A kollekció értéke a márkanevek alapján (Breitling, Rolex és Phillipe Patek) akár egy nem is olyan kis ingatlan magasságában is mozoghatott volna, ám a szakértők megállapították, hogy mindössze olcsó utánzatokról van szó. A több milliós tételek helyett csak tízezreket érő utánzatokat hagyott maga után Tarsoly.

„A Quaestor károsultjai hónapok óta tüntetnek, mert úgy vélik, a hatóságok összejátszanak Tarsoly Csabával. Szerintük engedték, hogy kimentse vagyonát, a kisbefektetők pedig ezért nem jutnak a pénzükhöz” – zárul a cikk. Egyébként a károsultak további nehézségekkel nézhetnek szembe, ugyanis úgy tűnik, hogy Mészáros Lőrincnek eltökélt szándéka, hogy rárepül a Quaestor-vagyon megmaradt elemeire.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »