Társkereső oldalakon szedte áldozatait a bugaci casanova

Százezreket nyúlt le áldozatától.

Az egyik társkereső oldalon ismerkedett meg a sértett azzal a férfival, aki nemcsak a pénzét csalta ki, hanem – a kölcsönkért bankkártyával – több százezer forint értékben műszaki cikkeket is vásárolt – olvasható a Police.hu-n.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2016. augusztus 31-én 12 óra 30 perckor csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vett egy 44 éves bugaci férfit.

A gyanúsított a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. augusztus 29-én az egyik társkereső oldalon megismerkedett a sértettel. Másnap délben személyesen találkoztak a 74 éves kecskeméti nő otthonában. Az asszonytól elkérte bankkártyáját azért, hogy egyszeri alkalommal – kölcsön miatt – 50 ezer forintot vehessen fel. Ezt követően a gyanúsított további 200 ezer forintot és egy laptopot kapott kölcsön a nőtől. Ezt követően azt mondta a sértettnek, hogy a kölcsönkért pénzt és laptopot 2016. szeptember 2-án visszaadja. A kölcsönkért bankkártyával a sértett tudta és beleegyezése nélkül hozzávetőleg 800 ezer forint értékben műszaki cikkeket akart vásárolni, melyből közel 550 ezer forint sikeres tranzakcióként zárult.

A férfi további hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.

A rendőrök kezdeményezik a gyanúsított előzetes letartóztatását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »