Társadalmi vitát indít a civil szervezet

Társadalmi vitát indít a civil szervezet

Magyarországot foglalkoztató legsúlyosabb kérdésekről, például az oktatás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer jövőjéről indít társadalmi vitát az Alternatíva Kör – jelentette be Lattmann Tamás, az egyesület szóvivője.

A független szakemberekből álló civil szervezet a tervek szerint tanulmányok, elemzések, javaslatok begyűjtésével – kormányzati ciklusokon átívelő – szakpolitikai programokat készít elő. A vitaindító előadásokat a velemenybazis.hu oldalon teszik közzé, ezekhez bárki hozzászólhat. A civil szervezet szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány az érintettek megkérdezése nélkül alakította át az oktatást vagy az egészségügyet.

„A közpolitika, a közbeszéd szintje soha nem látott mélységekbe süllyedt. A közpolitika kommunikációból szinte a szakpolitikai gondolkodás és az egyes szakpolitikákon belül, az egyes témákon belül, az érintettek, a társadalom, a civil szervezetek bevonása sajnálatos és tragikus módon lényegében semmilyen módon nem történik meg, erre szeretnénk új megoldásokat, javaslatokat mutatni” – mondta Lattmann Tamás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »