Tarlós javaslatára a főváros levédte magát

Tarlós javaslatára a főváros levédte magát

Tarlós István főpolgármester javaslatára levédte magát a főváros. A közgyűlés módosította a 3-as metróvonal felújítása miatt szükséges járműpótlás forrásait biztosító rendelkezést.

A javaslatba bekerült, hogy a kormányzati kötelezettségvállalás a felújítás teljes időtartamára szóljon – így a fővárost nem érheti kár, ha esetleg csúsznak a munkálatok. A pótlóbuszokról a tervek szerint szeptember végén, október elején kötnek szerződést a nyertes ajánlattevővel, a kormányzati elvárásoknak megfelelően. Tarlós István azt is mondta, hogy pénteken találkozik Orbán Viktorral, amikor feltehetően a 3-as metróvonal felújításáról is szó lesz.

„– Sok minden van a fejemben, a 3-as metrótól kezdve az árvízvédelmen keresztül a hulladékgazdálkodásig. Azt viszem, ami a fejemben van, meg a szemüvegemet.

– Mit vár ettől a találkozótól, nyilván pozitív eredményeket…?
– Nézze, én már nem vagyok annyira rutintalan, hogy bármit prejudikáljak. Vannak bizonyos elképzeléseim, ha túl leszünk a megbeszélésen, akkor tudok erről beszélni. Annyit tudok előrebocsájtani, hogy eddig 2006 óta minden alkalommal, amikor a miniszterelnökkel közvetlenül tudtunk konzultálni, történt pozitív előrelépés, ebben bízom most is” – nyilatkozta a főpolgármester.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »