Tarlós: Fischernek lelkiismeret-furdalása van

A hármas metró felújítását minél előbb el kell kezdeni, és a napi félmillió utas érdekében meg kell oldani a szerelvények pótlását – nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a Népszava szombati számában. 

A főváros finanszírozásáról szólva a főpolgármester az MTI szemléje szerint úgy fogalmazott: Budapestnek többet kellene kapnia, de az elmúlt öt évben sokkal jobban fejlődött, mint az előző tízben. A pénzért a főváros 1990 óta mindig harcol az éppen aktuális kabinettel, de most jobb az együttműködés a kormánnyal, mint Demszky idején.

„Én érek el a kormánynál eredményeket” – fogalmazott Tarlós István, aki ugyanakkor saját helyzetéről úgy vélekedett: „nem gondolnám, hogy lenne nálam szabadabban fogalmazó, mozgó politikus a jobboldalon”.

Fischer Iván „fura” koncertje

Tarlós az interjúban beszélt a Budapesti Fesztiválzenekar támogatásának ügyéről is. Mint kifejtette, „iskolai uzsonnaszünet-szintű” vita zajlik, amelybe ő nem megy bele tovább, és egyébként is már február 8-án figyelmeztette Fischert: bizonytalanság van a támogatás körül. „Március 9-én levélben meg is írta nekem, tudomása van erről, így nem érdemes a szavakkal játszania.”

A főpolgármester szerint többet kapnak a Nemzeti Filharmonikusoknál is, pedig számára „Kocsis Zoltán nem kisebb név, mint Fischer Iván”. Leszögezte, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar értékpapírokban több mint egymilliárdot tudott lekötni, Fischernek pedig nem kellene azzal foglalkoznia, Budapest és a kormány miként osztja meg egymás közt a zenekar támogatását. „Amikor Fischer Iván ingyenes koncertről beszél, akkor is pontatlan. Legutóbb a városnap előtt, amelyet a fesztiválzenekarral szoktunk ünnepelni, fura koncertet rendezett a Hősök terén, ahol hátrányos helyzetű iskolások zenekari kísérettel a hiphop tánclépéseit gyakorolgatták” – tette még hozzá.

Tarlós azt is megjegyezte, hogy szerinte a „karnagy úrnak” latens lelkiismeret-furdalása van, „változatlanul duzzog, üzenget”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »