Tarlós elmondta a véleményét Karácsonyék legújabb sarcáról

Tarlós elmondta a véleményét Karácsonyék legújabb sarcáról

Ezek horrordíjak, erre szokták azt mondani, hogy ez már sarcolás – így reagált Tarlós István arra, hogy Karácsony Gergelyék szeptembertől drasztikusan megemelik a budapesti parkolási díjakat. A volt főpolgármester szerint ez nem fogja megoldani a parkolási problémát. Szakértők szerint mára egyértelműen látszik, hogy a baloldali szavazók is elégedetlenek Karácsony Gergely munkájával – számolt be az M1 Híradója.

Szeptembertől drasztikusan drágul a parkolás Budapesten. A baloldali többségű fővárosi közgyűlés ugyanis megszavazta Karácsony Gergely előterjesztését a budapesti parkolási rendszer átalakításáról.

E szerint négy zónára osztják a fővárost, a legtöbb helyen pedig a mostaninál jóval magasabb áron várakozhatnak majd az autósok. A belvárost is magában foglaló „A” zónában például egységesen 600 Ft lesz egy óra parkolás.

Vannak olyan területek – például Józsefváros egy része – ahol jelenleg 265 forint az óradíj, azonban szeptembertől ott is 600 forint lesz. De az autósoknak nem csak a díjemelés fájhat: a módosítás több helyen kitolja a fizetős időszak végét, lesz ahol este 10-ig kell majd fizetni.

A döntést követően Gyurcsány Ferenc párttársa, Niedermüller Péter arról beszélt az M1 Híradónak, ha az emberek jobban keresnek, akkor fizessenek is többet.

A DK-s politikussal ellentétben Budapest korábbi főpolgármesterének nem nyerte el a tetszését a parkolási díjak emelése.

Tarlós István a Kossuth Rádióban arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak drágul a fővárosi parkolás, hanem jóval több környék válik fizetőssé szeptembertől. Hozzátette, ez az intézkedés nem fogja megoldani a parkolási problémákat.

Hírdetés

„Nem tudom, hogy milyen megfontolások alapján jelölték ki a zónákat, egyébként 2019 őszén még 9 kerületben a 23 közül egyáltalán nem volt fizetős parkolás.

Én megértem, hogy kevés a parkolóhely, én is tudok róla. Fizetős P+R parkoló 2019 óta nem tudom, hogy épült volna egyetlen egy is” – fogalmazott Tarlós István.

A baloldali politikusok nem csak a megemelt parkolási díjakkal sarcolnák meg az autósokat. Újra terítéken van a dugódíj bevezetése is.

Az LMP társelnöke az országgyűlés keddi ülésén beszélt arról, hogy Budapesten, és a vidéki városokban is bevezetnék a dugódíjat az autósok kiszorítása érdekében.

A megemelt parkolási díj, és a dugódíj esetleges bevezetése is tökéletesen illeszkedik a baloldal megszorító politikájába. Erről a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt az M1-en. Deák Dániel hozzátette, többek között a forgalmi dugókra hivatkozva vezetnék be a dugódíjat, holott ezek többségét Karácsony Gergelyék intézkedései idézték elő.

„Mesterségesen előállítanak egy helyzetet, mesterségesen növelik a dugót, erre hivatkozva akarják majd megsarcolni rengeteg pénzzel a budapestieket.

Ez a napnál is világosabb, a főpolgármesternek a helyettese egy TV-műsorban nem is olyan régen beszélt arról, hogy igenis akarnak dugódíjat bevezetni, de Karácsony Gergelytől sem állnak messze az ilyen elképzelések” – fogalmazott az elemző.

Deák Dániel hozzátette, a legutóbbi időközi választás eredményéből egyértelműen kiderül, hogy már nem csak a fideszes választók nem kedvelik Karácsony Gergelyt Budapesten, a baloldali választók is elégedetlenek a főpolgármester munkájával.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »