Tarlós elárulta, miért akadt be nála a Tütü bár

Tarlós elárulta, miért akadt be nála a Tütü bár

Azt is elmesélte, szerinte ki volt a tégla, aki kilopta a Városházáról az egyik főpolgármesteri utasítást.

„Van egy olyan kemény magja a kerékpárosoknak is, mint a taxisoknak volt annak idején”, 1990-ben – indokolta Tarlós István az ATV Start című műsorában péntek reggel a Fővárosi Önkormányzat azon múlt heti közleményét, amelyben radikálisnak, zsarolónak és terroristának neveztek bringásokat. Elmondta, csak erre a kemény magra gondoltak („amihez egy politikai színezetű csapat is felkapaszkodott a velocipédre”), amikor a közleményt szövegezték. „Eszem ágában sincs megbánni” – mondta mondatairól Tarlós.

Vitézy Dávidnak a múltkori tütüzés után ezúttal is beszólt Tarlós István, aki nem szereti, ha „inkompetens fogadatlan prokátorok” és nem kerékpárosok szólnak bele ezekbe az ügyekbe. A Magyar Kerékpárosklubbal viszont leült tárgyalni – amint arról többször is beszámoltunk –, de a hozzájuk kiszivárgott főpolgármesteri utasításról volt némi mondandója. Tarlós úgy véli, ma bevett szokás közhivatalokból anyagokat kilopni – nem kiszivárogtatni, utóbbi ugyanis fantazmagória a főpolgármester szerint. Hozzátette: a BKK korábbi állományából ottmaradt személy lehetett a tégla, azaz sejtése szerint egy konkrét ember követhette el a lopást. Szerinte az volt a gond, hogy munkaközi anyagot loptak ki a Városházáról – önmagában ez még nem kellemetlen, mondta –, majd azt félreértelmezték.

Konkrét javaslatokról is beszélt a főpolgármester, aki úgy véli, hogy például a bringások piroson való átengedése „egyszerűen megérvelhetetlen”. A Kerékpárosklubbal folytatott tárgyalásról elmondta: Kürti Gábor elnököt tárgyalóképes, racionális embernek tartja, „aki valószínűleg nem a Tütü bárban tartja a közlekedési konferenciáit”. Egyébként azon az ominózus konferencián a Magyar Kerékpárosklubot Hegyi Áron sajtókapcsolati felelős képviselte, aki a tarlósi tárgyaláson is ott volt. Válaszolt arra a kérdésre is, miért akadt be nála a Tütü bár, íme:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »