Tarlós dühbe gurult – válságtanácskozás lesz a fővárosban!

Tarlós István főpolgármestert érzékenyen érintette, hogy szerdán megsemmisítették azt a tendert, amelyben a metrópótlás idején szükséges buszkapacitást rendelték volna. Szerinte mondvacsinált indokkal megakasztották a felújítási munkálatokat, ezért válságtanácskozást tart a városvezetés.

Tarlós István az mno.hu-nek nyilatkozott:

“Nevetséges! A közbeszerzési hatóság talán maga sem tudta, hogy mondvacsinált indokaival milyen hatalmas felelősséget vállal a 3-as metró felújításának megakasztásában”,

ezért a főváros válságtanácskozást fog tartani.

Leshetjük, mikor lesz új 3-as metró: még a pótlási terveket is eltörölték

A BKK a tendert azért hirdette meg, hogy a 3-as metró felújításának ideje alatt a buszos pótlás biztosított legyen. Erre az időszakra ugyanis 150 csuklós autóbuszt kell forgalomba állítani.

A főpolgármesteri hivatal azt mérlegeli, hogy elveti a korábban a kormány által a fővárosra kényszerített szolgáltatásvásárlást, és ha össze tud „kaparni” annyi (40-70) buszt, amellyel tavasszal megkezdhető lenne a 3-as metró felújítása, akkor Budapest elfelejti a külső vállalkozóktól való megrendelést. Mint mondta: Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter éppen a Volánbusz érdekében függesztette fel az eljárást, azonban a KDB a mostani megsemmisítéssel az állami busztársaság a szolgáltatásra épített hasonló tenderét is ellehetetlenítette.

“Figyelembe vesszük a kormány hosszú távú stratégai érdekeit, egyben a rövid távú tényeket, amelyek szerint Magyarországon ma nem áll rendelkezésre magyar busz ilyen nagyságrendben”

– nyilatkozta Tarlós István a lapnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »