Tarlós: Annyit tudunk adni, amennyi jut

Hatvanmillió forintos támogatást kap az idén a Budapesti Fesztiválzenekar, és a főváros anyagi kereteinek megfelelően kap majd pénzt a jövőben is – erősítette meg Tarlós István az ATV Start című műsorában.

A főpolgármester szerint a Fővárosi Közgyűlés nem követett el kötelességmulasztást, hisz a fesztiválzenekar támogatása önként vállalt feladat.

„Jogilag a fővárosi önkormányzatnak a fesztiválhoz, a zenekarhoz semmi köze nincsen. Nekünk nagyon fontos, alapvető kötelező közszolgáltatási feladataink vannak, azonkívül nagyon komoly és elodázhatatlan fejlesztéseink. Annyit tudunk adni önként vállalt feladatokra, amennyi jut. Ha ez a zenekar olyan nehéz állapotban lenne, akkor nem több száz millió nyereséget könyvelne el évente, nem lenne értékpapírba fektetve több mint egymilliárd forintja” – mutatott rá Tarlós István főpolgármester.

A neves Budapesti Fesztiválzenekar közös zenéléssel demonstrált hétvégén a Vörösmarty téren, így tiltakozva a Fővárosi Közgyűlés döntése ellen, amely 260 millióról 60 millióra csökkentette az együttes támogatását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »