Tarlós: A büdös életben üzletről nem beszéltem Habonnyal

Tarlós: A büdös életben üzletről nem beszéltem Habonnyal

Nem felelős a 3-as metró felújítási munkáinak csúszásáért a főváros Tarlós István szerint. A főpolgármester azt mondta: nem számít, hogy brüsszeli vagy kormánypénzből valósul meg a felújítás, de a munkálatok idejére 150 csuklós buszra lesz szükség. A főpolgármester kiemelte: csak akkor kezdhetik meg az állomások lezárását, ha a felszíni útvonal kiépítése a buszok beszerzésével párhuzamosan megtörténik, amely három hónapot vesz igénybe.

Milliárdos veszteségeket jelent, ha a főváros a 3-as metró felújítása idejére új lengyel buszok helyett szolgáltatásvásárlásról dönt. Tarlós István hozzátette: éppen ezért csak akkor hajlandóak így tenni, ha a kormány július 5-ig kormányhatározatban vállal garanciát a többletköltségek megfizetésére.

„Azt én nem tudom megmondani, hogy a szolgáltatók, amit igaz lelkemre mondom, nem tudom, hogy ki lesz, erre egy új tendert kell kiírni, de nekem nincs jelöltem rá. Azt nem tudom, hogy magyar buszokat fog alkalmazni vagy sem, azt nem tőlem kell megkérdezni, de szolgáltatásvásárlást nem főváros akarta” – emelte ki pénteki sajtótájékoztatóján Tarlós István.

A főpolgármester azt továbbra sem árulta el, hogy a buszszolgáltatás kiszervezéséért, illetve a magyar buszokért ki lobbizhat a kormánynál. A sajtóban több nagyvállalkozó neve is felmerült, az Index Wáberer György fuvarozót, illetve a volt volánbuszos Simon Gábort említette. Utóbbi mögött állítólag a miniszterelnök bizalmasa állhat.

„– Az utóbbi 5 hónapban Habony Árpád egyszer járt a Városházán, de akkor sem beszéltünk üzletről, de vele még a büdös életben üzletről nem beszéltem. Amikor itt járt a Városházán, akkor sem, amit pedig Tenczer szerkesztő úr említett az írásában, egyéb neveket, ezeket én is olvastam, de nem tértem ki rá, mert most olvastam ezeket először a tegnapi írásban.
– Akkor nem tudja ezeket megerősíteni?
– Halvány fogalmam sincs, kik ezek.

Az LMP kitartana az új lengyel buszok vásárlása mellett, a metrópótlás kiszervezését elutasítják. „Sokkal drágább lesz, és az a helyes irány, ha gazdaságosan és nem a Fidesz háttérgazdaságának kiszolgálva oldjuk meg a buszbeszerzést” – jegyezte meg Csárdi Antal, az LMP fővárosi önkormányzati képviselője.

Az MSZP-s Horváth Csaba azt kifogásolja, hogy a politikai adok-kapok miatt csúszhat a fővárosi beruházás. „A fideszesek is elismerték, hogy a metrófelújítás októberi dátuma, az egy óriási kamu. Tarlós kilenc évének nagy feladata lett volna, hogy a 3-as metrót újítsa fel, de most már saját bevallása szerint sem fog elkészülni. Ennek várható ideje 2020” – mondta a szocialista politikus.

A főpolgármester közlése szerint akár több hónappal is csúszhat a metrófelújítás kezdete, bár úgy látja, arra is van esély, hogy az eredetileg tervezett időpontban induljon a beruházás. Ugyanis ha az északi szakaszon kezdődik a 3-as metró felújítása, akkor a metrópótláshoz 150-nél kevesebb busz kell, ami akár a BKV jelenlegi járműparkjából is kiállítható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »