Tarkovič marad a szlovákok kapitánya, ezt a feladatot kapta a szövetségtől

Tarkovič marad a szlovákok kapitánya, ezt a feladatot kapta a szövetségtől

Štefan Tarkovič marad a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – jelentette be Ján Kováčik, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke.

A végrehajtó bizottság mind a 14 tagja őt támogatta, más jelöltről nem esett szó. Az döntött, amit az őszi meccseken láttunk. A szerződése 2023 végéig szól, azonos feltételekkel, mint eddig. Feladata az lesz, hogy visszakerüljünk a B divízióba. Ha ez nem sikerül, felbonthatjuk a szerződésétˮ – részletezte a döntést az elnök.

Hírdetés

Tarkovič szerződése tavaly december 31-én járt le, de addigra nem született döntés a sorsáról. A 48 éves szakember korábban 5 éven át volt Ján Kozák asszisztense a válogatottnál. A kapitányi posztot 2020 októberében vette át és sikerrel vette a sorsdöntő Eb-selejtezők jelentette akadályt. A folytatás már nem volt olyan sikeres, a szlovákok kiestek a Nemzetek Ligája B divíziójából, a tavalyi Eb-n pedig három pontot gyűjtöttek, így nem jutottak tovább a csoportból.

A tavalyi, őszi vb-selejtezők során a válogatott játéka javult, de az eredmények felemásak voltak, és a horvátok és az oroszok mögött csak csoportharmadikok lettek Hamšíkék.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »