Tãriceanu továbbra is támogatja az igazságügyi minisztert

Tãriceanu továbbra is támogatja az igazságügyi minisztert

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) továbbra is támogatja Tudorel Toader igazságügyi minisztert – jelentette ki kedd este a Digi 24 televíziónak adott interjúban Călin Popescu-Tăriceanu, az ALDE és a felsőház elnöke.

Meglátása szerint Tudorel Toader nem politikai, hanem szakmai alapon hozta döntéseit.

Hírdetés

Az igazságügyi törvények módosításáról szólva a felsőház elnöke úgy vélte: Romániának együtt kell működnie a Velencei Bizottsággal, és lehetőség szerint alkalmaznia kell a bizottság ajánlásait, jóllehet ezek között ‘politikai színezetű javaslatok” is vannak.

Călin Popescu-Tăriceanu úgy fogalmazott, hogy az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) „nem a földre szállt isten”. A szenátus elnöke szerint kérdőjeleket vet fel az a „gyanús csend”, ami az MCV jelentésekben az igazságszolgáltatási intézmények és a titkosszolgálatok között kötött protokollumokat övezte, és „kíváncsian várja”, hogy mit tartalmaz majd az új jelentés.

„Az elején négy ajánlás volt, most tizenkettő van. A jelentés mindig megállapította, hogy Románia haladást ért el, aztán még hozzátett valamilyen követelményt. Ez így nem korrekt eljárás” – hangoztatta az ALDE elnöke, aki szerint „az MCV nem a földre szállt isten, mert azt is emberek dolgozzák ki, (…) akik tévedhetnek, (…) és az utóbbi időben mintha nem az együttműködést, hanem az ellenőrzést és a nyomásgyakorlást szolgálná” – állapított meg Călin Popescu-Tăriceanu. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »