Tãriceanu szerint meglehet, hogy el sem mennek szavazni a második fordulóban

Tãriceanu szerint meglehet, hogy el sem mennek szavazni a második fordulóban

Az ĂĄllamelnĂśki vĂĄlasztĂĄsok mĂĄsodik fordulĂłjĂĄnak egyik ‘ajĂĄnlata’ sem ‘meggyőző’ szĂĄmĂĄra, jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, a LiberĂĄlisok ĂŠs DemokratĂĄk SzĂśvetsĂŠgĂŠnek (ALDE) elnĂśke.

‘Meg fogom vitatni a kollĂŠgĂĄkkal az ALDE vezetősĂŠgĂŠben, hogy ajĂĄnljunk-e voksolĂĄsi javaslatot, tekintve, hogy az első fordulĂłban az ALDE tagjainak 70%-a Mircea Diaconura szavazott. Gondolkodunk mĂŠg. Emellett Ăşgy vĂŠlem, hogy vĂĄlasztĂłtĂĄborunk modern, liberĂĄlis gondolkodĂĄsĂş, amely kĂŠpes elemezni a helyzetet, ĂŠs ha mĂĄr liberĂĄlisok vagyunk, az a normĂĄlis, hogy megadjuk nekik a vĂĄlasztĂĄs szabadsĂĄgĂĄt, mert ami engem illet, szĂĄmomra egyik ajĂĄnlat sem annyira meggyőző a mĂĄsodik fordulĂłban. A vĂŠgleges dĂśntĂŠst azonban a vezetősĂŠgbeli kollĂŠgĂĄkkal egyĂźtt hozzuk meg. (…) Ezt kĂśvetően, lehet, hogy lesz egy ajĂĄnlĂĄsunk, lehet, hogy nem lesz, hanem hagyni fogjuk vĂĄlasztĂłinkat, hogy Ăşgy voksoljon mindenki, ahogy jĂłnak lĂĄtja, de az a lehetősĂŠg is fennĂĄll, hogy ne menjĂźnk el szavazni’ – fejtette ki Tăriceanu szerda este a România TV-ben.

Hírdetés

Arra a kĂŠrdĂŠsre, hogy mi a vĂŠlemĂŠnye a kampĂĄnyvitĂĄk hiĂĄnyĂĄrĂłl az ĂĄllamelnĂśki vĂĄlasztĂĄsok mĂĄsodik fordulĂłjĂĄban, Tăriceanu azt vĂĄlaszolta, hogy ez az első fordulĂł előtti kampĂĄnyban tapasztalt helyzet meghosszabbĂ­tĂĄsa, ĂŠs ‘sĂşlyos demokrĂĄciadeficitre’ utal, mindazonĂĄltal nem hiszi, hogy a kampĂĄnyvita sokat vĂĄltoztathatna a vĂĄlasztĂĄsi eredmĂŠnyeken. (agerpres)

NyitĂłkĂŠp: epochtimes-romania.com/


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »