Tãriceanu szerint a PSD-nek nincs már annyi embere, hogy a kormány bukása után újra többség szervezõdjön köré

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke egy politikai kormányt szeretne, amennyiben a bizalmatlansági indítványt megszavazza a parlament, de szerinte a Szociáldemokrata Párt (PSD) körül jelenleg nem szerveződhet újabb kormány.

“Mindig a politikai kormĂĄnyt fogom előnyben rĂŠszesĂ­teni egy technokrata kormĂĄnnyal szemben, mivel az utĂłbbi nem tudja garantĂĄlni azokat a reformokat, amelyeket az elkĂśvetkező időszakban vĂŠghez kell vinni annak ĂŠrdekĂŠben, hogy egy kiegyensĂşlyozott bĂźdzsĂŠ jĂśjjĂśn lĂŠtre” – jelentette ki Tăriceanu a parlamentben.

Hangsúlyozta, az ALDE nem kÊszßl kormånyra lÊpni abban az esetben, ha a Viorica Dăncilă vezette kormåny megbukik a bizalmatlansågi indítvåny nyomån.

Hírdetés

Arra a kĂŠrdĂŠsre, hogy mi a vĂŠlemĂŠnye a PSD-vel ĂŠs ĂŠs Pro RomĂĄnia pĂĄrttal valĂł kormĂĄnyalakĂ­tĂĄsrĂłl, Tăriceanu azt vĂĄlaszolta, hogy nem hiszi, hogy az ĂĄllamelnĂśk negyedszerre is kinevezne egy kormĂĄnyfőt a PSD rĂŠszĂŠről, Ă­gy szerinte “ez a kĂŠplet nem tĹąnik megvalĂłsĂ­thatĂłnak”.

Rámutatott, az sem valószínű, hogy az államfő bármely, a PSD köré felépült többségen alapuló kormányt elfogad.

“A koalĂ­ciĂł, amelynek ĂŠn is rĂŠsze voltam, annyira megkopott, hogy mĂĄr nincs megfelelő tĂĄmogatĂĄsa, ĂŠs ez a felmĂŠrĂŠsekben is lĂĄtszik. Amikor a felmĂŠrĂŠsek szerint a lakossĂĄg tĂśbb mint 70%-a Ăşgy vĂŠli, hogy RomĂĄnia rossz Ăşton halad, vilĂĄgos, hogy egy ilyen kormĂĄnyalakulatnak nincs mĂĄr ereje, erőforrĂĄsa ahhoz, hogy hitelesen kormĂĄnyozzon, emiatt is nem szeretnĂŠk ebben rĂŠszt venni” – fejtegette az ALDE elnĂśke.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »