Tãriceanu otthagyja a kormánykoalíciót

Tãriceanu otthagyja a kormánykoalíciót

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Európai Szövetsége (ALDE) elnöke szerdán azt közölte a közösségi médiában, hogy Victor Pontával, a Pro România párt elnökével úgy döntöttek, hogy egy “politikai szövetséget, és közös parlamenti csoportot hoznak létre.”

“Ma reggel gyümölcsöző beszélgetést folytattam a Pro România elnökével, Victor Pontával, és eldöntöttük, hogy politikai szövetséget hozunk létre. Az ALDE-nak és a Pro Românianak közös parlamenti csoportja is lesz, ezzel a PSD és a PNL után a harmadik legerősebb erővé válik a parlamentben. A következő időszakban a két politikai erő munkacsoportjai találkozni fognak, hogy meghatározzák a Szövetség projektjét és az együttműködés protokollját” – írta a pártelnök a Facebookra.

Hírdetés

Victor Ponta pártelnököt két héttel ezelőtt kérdezték arról hogy összefogna-e az ALDE-val, akkor ő azt mondta, amennyiben az ALDE kilép a kormányból, annyiban lehet beszélni a témáról. A másik lehetőség a parlamenti közös csoport létrehozására az lenne, ha a Pro Româniát is bevennék a kormánykoalícióba, ettől a lehetőségtől azonban Pontáék többször is elhatárolódtak.

Jelenleg az ALDE-nak 31, a Pro Româniának 14 képviselője van a parlamentben. (hírszerk)

A részletekkel visszatérünk.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »