Tăriceanu magyarázza a jogosítványát

Egy romániai közméltóságnak hivatalból kijár a kivételezés, hiszen fontosabb teendői is vannak annál, mintsem hogy sorban álljon, reagált Călin Popescu-Tăriceanu az ügyében indult eljárásra – számol be Rostás Szabolcs a kronika.ro-n.

Mint arról beszámoltunk, a szenátus liberális elnökéről a News hírügynökség munkatársa fedte fel, hogy a múlt héten soron kívül újíttatta meg a jogosítványát. A politikus a Gépjármű-bejegyzési és Jogosítványkibocsátó Hivatal (DRPCIV) bukaresti székháza előtt kígyózó hatalmas sort megkerülve szolgálati gépkocsijával behajtatott az intézmény udvarára és egy belső udvari ajtón lépett be a hivatalba. Miközben a hivatal munkatársai Tăriceanu ügyével foglalatoskodtak, az odakint sorban álló mintegy ezer ügyfél nem léphetett be az épületbe, az ügyintézés pedig teljesen leállt.

A politikus kedden este az Antena 3 hírtévének azt állította, a „hivalkodás” elkerülése érdekében diszkréten, a hivatalos program megkezdődése előtt látogatott az intézménybe. „A világ bármely országában léteznek olyan fontos tisztségek, amelyek betöltésére azért választanak meg embereket, hogy az államot képviseljék és a társadalom problémáival foglalkozzanak, nem pedig sorban állással” – jelentette ki a volt kormányfő.

Tăriceanu hozzátette, nincs semmilyen lealacsonyító abban, ha valaki sorban áll a jogosítványáért, virágért vagy egyébért, szerinte azonban az időbeosztás érdekében a közméltóságokat mentesíteni kell ez alól. A DRPCIV belső vizsgálatot indított a történtek tisztázása érdekében, egy bukaresti ügyvéd pedig jogtalan előnyszerzés vádjával feljelentést tett a politikus ellen – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »