Tãriceanu: az államfõ elszólta magát, hogy újabb DNA-kérésekre számíthatunk

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének vezetője, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök szerint “elszólta magát” az államfő egyik keddi nyilatkozatában, és akaratlanul bejelentette, hogy a mentelmi jog megvonásával kapcsolatos további igénylésekre számíthat a parlament az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) részéről.

“Az államfő akarata ellenére értesített bennünket arról, hogy a következő hetekben újabb kérések érkeznek majd parlamentbe a DNA-tól. Ez az információ megerősíti gyanúinkat azzal kapcsolatban, hogy a DNA politikai alapon indít vizsgálatokat, összedolgozva az államfővel. Kihasználnám az elnöknek ezt az őszinteségi kirohanását, és megkérdeznem, kik azok a honatyák, akiknek készülnie kell a következő hetekben a DNA elé járulni?” – írja Tăriceanu az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

Klaus Iohannis államfő azt nyilatkozta kedden, hogy Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök az igazságszolgáltatástól akar szabadulni, ezért szólította fel a parlamenti képviselőket, hogy mandátumuk lejártáig már ne adjanak ki senkit a DNA-nak.

“Ezzel az egyénnel kapcsolatban már tisztán látunk: igazságszolgáltatás-ellenes szólamokat hangoztat, és meg akar szabadulni az igazságszolgáltatástól. Azért használom az egyén szót, mert kötve hiszem, hogy egy egész párt azonosulna ezzel az igazságszolgáltatás-ellenes diskurzussal. Másrészt elég könnyű lesz kiderítenünk, mit is akar. Ez az egyén nemcsak saját magát akarja menteni, hanem néhány barátját is. Elég lesz követnünk, hogy a parlament kik ellen hagyja jóvá vagy utasítja el a bűnvádi eljárás megindítását, és tudni fogjuk, kikből áll a banda, amelyről szó van” – fogalmazott Iohannis. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »