Tárgyalna az LMP az MSZP-vel és a Jobbikkal

A vásárhelyi választás hatására az LMP tárgyalásokat kezdeményez az MSZP-vel és a Jobbikkal, egy esetleges választási együttműködésről – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: a párt mind a 106 egyéni választókerületben el tudna képzelni együttműködést a másik két ellenzéki erővel. A többi párt egyelőre kivár, de tegnap este nagy egyetértésben gratuláltak Márki-Zay Péternek.

Ilyen a politika, egyszer kerék, egyszer talp – Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője – aki aktívan kampányolt a fideszes jelölt mellett – tegnap még kivárt az időköz eredményének értékelésével.

Zoltán 9500 szavazatot kapott, én 2014-ben 9500 szavazatot kaptam tavasszal, Almási István 2014 októberében 8500 szavazattal 64 százalékos arányban lett polgármester. Majd meglátjuk mit hoz ’18 és mit hoz ’19 – mondta Lázár János.

Az ellenzék egy emberként gratulál Márki Zay Péternek. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje az időközi választás után fordulópontról beszélt videóüzenetében. Vona Gábor szerint a Fidesz összeomlott.

Ha Lázár János városában a Fidesz megverhető, márpedig ezt történt, akkor azt üzeni, hogy a Fidesz az ország minden pontján és április 8-án meg is fogjuk verni a Fideszt. Véget fog érni a hazudozás, a lopás és az arrogancia korszaka és el fog kezdődni egy sikeres és boldog ország építése. Ez a nap azt üzente, hogy van remény Magyarország – véli a Jobbik elnöke.

Az saját pártja által megpuccsolt egykori MSZP miniszterelnök-jelölt, Botka László még vasárnap este összefogásra szólított fel a Vásárhellyel szomszédos Szegedről.

Hírdetés

Az ellenzéki pártokat pedig arra kérem, hogy könnyítsék meg a választók dolgát. Ne a túlélésre játszanak, és ne a költségvetési támogatásra. Teremtsék meg annak a feltételét, hogy minden választópolgár, minden választókörzetben megtalálhassa a győzelemre leginkább esélyes ellenzéki jelöltet – mondta Botka.

Az MSZP továbbra is kitart amellett, hogy a Jobbikkal nem fognak össze .A párt jelenlegi miniszterelnök-jelöltje az kérte a választóktól, hogy minden körzetben a legesélyesebb jelöltet támogassák.

Ma már mindenki számára világosnak kell lennie, amit mi mindig is elmondtunk, hogy a Fidesz valójában Magyarország legszervezettebb kisebbsége, nekünk az a dolgunk, hogy a többséget megszervezzük a Fidesszel szemben. és ha jól csináljuk a dolgunkat, akkor ez igenis megvalósulhat – hangoztatta Karácsony Gergely.

Egy Márki-Zay Péterhez hasonló független jelölt, Mellár Tamás Pécsett hétfő reggel adta le az országgyűlési választáson való induláshoz szükséges támogató aláírásokat. A közgazdász bízik benne, hogy a vasárnapi eredmény az ő esélyeit is növeli, még akkor is, ha ellenzék nem tud megállapodni a koordinációban.

Hogyha a pártoknak nem lesz annyi eszük, akkor is nagyjából meg fog ez valósulni, mert az embereknek talán több van. Mert az emberek ki fogják kényszeríteni azt, és hogyha nem vonnak vissza jelölteket, akkor is nagy valószínűséggel az lesz, hogy beárazzák az egyes jelölteket, és ki fogják választani azt, akiben leginkább bíznak, aki a leginkább hiteles ott helyben, és arra fognak szavazni – mondta Mellár Tamás.

Közben a Magyar Nemzet arról értesült: a hódmezővásárhelyi eredmény hatására tárgyalásokat kezdeményez az LMP a Jobbikkal és az MSZP-vel egy esetleges választási együttműködésről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »