Tankönyvek a kárpátaljai magyar iskolák részére

Tankönyvek a kárpátaljai magyar iskolák részére

2021 januárjában közel 57 000 tankönyv és munkafüzet érkezett Kárpátaljára a helyi magyar iskolák részére.

Az év első heteiben megérkeztek a tankönyvcsomagok az 1., 2. és 3. osztály számára, melyek a KMPSZ közreműködésével jutnak el az intézményekbe. A cél a helyi magyar oktatás eredményesebbé tétele. A módszertani segédanyagok beszerzése az iskolák által benyújtott kérvények alapján történt. Azok használatát az ukrán állam 2020 nyarának folyamán engedélyezte a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet kérésére.

A tankönyvek és munkafüzetek kiosztása a behozatalhoz hasonlóan több részletben történt. Az iskolák körzetekre osztva, a számukra kijelölt napon mehettek átvételre 2021. január 26–28. között a következő sorrendben:

Hírdetés

2021. január 26-án Beregszász város és a járás magyar iskolái 2021. január 27-én Nagyszőlős és Ungvár város és a járások magyar iskolái   2021. január 28-án Munkács városi, járási és a Felső-Tisza-vidék magyar iskolái

Az átvétel rendjéről és a részletekkel kapcsolatban az intézmények e-mailben kaptak tájékoztatást. A szétosztással járó feladatokat a Pedagógusszövetség központi irodájának munkatársai végezték.

A támogatás Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma által valósult meg.

KMPSZ


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »