Tanítanék Mozgalom: Sulyok Blanka lett az új képviselő

A Tanítanék Mozgalom képviselői közölték: Pukli István szeptember 28-ai kilépése miatt a mozgalom választott képviselőinek száma kettőre csökkent, így megkeresték azokat a csoportos jelentkezőket, kik a hermanos levélhez a honlapon csatlakoztak, és javaslatot tettek a harmadik lehetséges képviselő személyére.

„A korábbi munkát, a szervezési feladatokat hárman eddig is képtelenek lettünk volna elvégezni, ezért a feladatokba bevontunk olyan önkénteseket, akiknek a kezdetektől fogva nagyon sokat köszönhettünk. Ennek a stábnak egyik meghatározó tagja a megüresedett helyre javasolt Sulyok Blanka, aki már korábban is többször nyilatkozott Tanítanék színekben” – írták, hozzátéve: a válaszoló szervezetek ellenszavazat nélkül, egyhangúlag támogatták, hogy a Tanítanák Mozgalom képviselői feladatait a továbbiakban Törley Katalin és Pilz Olivér mellett Sulyok Blanka lássa el.

Újabb akciókat szerveznek

Sulyok Blanka kérdésünkre válaszolva elmondta: úgy véli, a feladatai az eddigiekhez képest érdemben nem változnak majd, hiszen önkéntesként korábban is szorosan együttműködött a Tanítanék Mozgalom képviselőivel. Azonban véleménye szerint a médiában való szereplése ezáltal lehet, hogy nagyobb hangsúllyal fog megvalósulni.

Hozzátette: jelenleg elsősorban a hálózatépítésen dolgoznak. A nyári szünet folyamán – csakúgy, mint a legutóbbi tüntetésen – arra kérték a szimpatizánsokat, hogy jelentkezzenek önkéntesnek. „A beérkező adatok alapján folyamatosan igyekszünk szűrni az embereket és kitalálni azt, hogyan tudjuk őket a leghatékonyabban bekapcsolni a munkába” – közölte. Bár részleteket nem közölt, azt elárulta: céljuk, hogy továbbra is a középpontban tartsák az oktatás ügyét, így figyelemfelhívó akciókat is szerveznek.

Azzal kapcsolatban, hogy Pukli István kilépett a Tanítanék Mozgalomból, elmondta: sajnálja, hogy ez a döntés született, mivel úgy véli, sokat köszönhetnek Pukli Istvánnak, aki hitelesen képviselte a mozgalmat. „De tudomásul vesszük a döntését, és reméljük, hogy megtalálja azt az utat, ami a leginkább elfogadható számára” – hangsúlyozta Sulyok Blanka.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »