Tanfolyamok a Rákóczi Főiskolán

Október 8-án ismét megkezdődtek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanfolyamai, amelyek segítségével az idegen nyelvet tanulni vágyók is bővíthetik ismereteiket.

A megnyitón Váradi Natália, a Felnőttképzési Központ irodaigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és tájékoztatta a 323 jelentkezőt, akik eligazítás és szintfelmérő tesztírás után elkezdhették az oktatáson való részvételt.

Angol, német, ukrán, orosz és magyar nyelvtanfolyamokon a résztvevők alap- vagy középfokon sajátíthatják el az adott nyelvet. A 323 jelentkező közül 150-en a magyar nyelvet választották, ami azt mutatja, hogy a magyar nyelv egyre népszerűbb az ukrán lakosság körében.

Az angol nyelvtanfolyamot 111 személy kezdte meg. Emellett német, ukrán és orosz nyelvtanfolyam is indult a magyar és az angol mellett. A német nyelvet 44-en, az ukránt 10-en és az oroszt 8-an választották.

A magyar mint idegennyelv 60 órában 2017. január 28-ig, miközben a többi nyelvtanfolyam 120 órában 2017. május 28-ig lesz megtartva szombatonként.

A képzések megvalósulását a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola támogatta.

-genius-

Rovatok: KultúraTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: kultúra, tanfolyamok, idegen nyelvek, „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »