Tanfolyamok a Rákóczi Főiskolán

Október 8-án ismét megkezdődtek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanfolyamai, amelyek segítségével az idegen nyelvet tanulni vágyók is bővíthetik ismereteiket. A megnyitón Váradi Natália, a Felnőttképzési Központ irodaigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket és tájékoztatta a 323 jelentkezőt, akik eligazítás és szintfelmérő tesztírás után elkezdhették az oktatáson való részvételt.

Angol, német, ukrán, orosz és magyar nyelvtanfolyamokon a résztvevők alap- vagy középfokon sajátíthatják el az adott nyelvet. A 323 jelentkező közül 150-en a magyar nyelvet választották, ami azt mutatja, hogy a magyar nyelv egyre népszerűbb az ukrán lakosság körében.

Az angol nyelvtanfolyamot 111 személy kezdte meg. Emellett német, ukrán és orosz nyelvtanfolyam is indult a magyar és az angol mellett. A német nyelvet 44-en, az ukránt 10-en és az oroszt 8-an választották.

A magyar mint idegennyelv 60 órában 2017. január 28-ig a többi nyelvtanfolyam 120 órában 2017. május 28-ig lesz megtartva szombatonként.

A képzések megvalósulását a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola támogatta.

-genius-

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 41. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar FőiskolaKárpátaljaUkrajnakárpátaljai magyarságtanfolyamokukrajnai hírek„GENIUS” Jótékon0ysági AlapítványForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »