Tanévzáró és búcsú: átadták a Gyermekmosoly Díjat

Tanévzáró és búcsú: átadták a Gyermekmosoly Díjat

Hagyományos ballagás nélkül, de méltó és ünnepélyes keretek közt búcsúztak el a kilencedikesektől és tartottak tanévzárót az ország egyik legnagyobb magyar tanítási nyelvű alapiskolájában, a párkányi Ady Endre Alapiskolában. Az intézmény a koronavírus-járvány ellenére sikeres évet zárt, idén is tehetséges és kiváló tanulók kapták meg a Gyermekmosoly Díjat.

Az ötvenhét végzős kilencedikestől június 29-én, a többiektől június 30-án búcsúztak el, az ünnepségeket a szabad ég alatt tartották, a szülők és hozzátartozók jelenlétében, de ők nem léphettek be az iskola épületébe.

Az idei tanév nem csak a járvány miatt volt rendhagyó, Fodor Zsuzsa igazgató, aki húsz évig vezette az intézményt és Himmler Zsófia igazgatóhelyettes ugyanis nyugdíjba mennek, igazgatóként ősztől Bacsó Péter tanár irányítja majd az oktatást.

Hírdetés

Fodor Zsuzsa igazgató ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hiszi és vallja, hogy az iskola a minőség, a tudás és a kreativitás országosan és nemzetközileg is elismert bázisa, olyan anyanyelven tanító alma-mater, melynek végzősei bárhová kerülnek, megállják helyüket az életben. Fodor hangsúlyozta, büszke rá, hogy ezt az iskolát vezethette két évtizeden át, mert az itt felnövő nemzedékek a magyar történelem és kultúra kincseivel gazdagodva, a világra nyitottan és felkészülten, emberi és szakmai értékeket képviselve folytatják további tanulmányaikat. A kilencedikesek közül idén 43-an jelentkeztek érettségivel végződő középiskolába, ebből 11-en gimnáziumban tanulnak tovább, 14 diák pedig szakmát választott. Magyarországi továbbtanulásra 10 diák jelentkezett, a párkányi középiskolákban pedig az Ady Endre Alapiskola 24 végzőse folytatja a diákéveket.

A kilencedikesektől búcsúzva kiosztották az iskola Gyermekmosoly Díját, amelyet a legtehetségesebb, legkiválóbb tanulóknak ítélnek oda minden évben, mégpedig öt lehetséges jelölt közül. A szabályzat szerint évente maximum két tanuló kaphatja meg az elismerést. A díjjal oklevél és személyenként 100 euró is jár.

A Gyermekmosoly Díjat hagyományosan egy gálaműsor keretében adják át, de ez a program sajnos idén, a járvány miatt elmaradt. A hétfői ünnepségen viszont Zács Anikó 9.A osztályos és Kovács Emese 9.C osztályos diákot tüntették ki. Mindketten számos országos és nemzetközi versenyt és vetélkedőt nyertek, éveken keresztül öregbítették az iskola jó hírnevét. A többi évfolyam búcsúünnepségén pedig Tóth Dávid, ötödik A osztályos tanuló részesült dicséretben és könyvjutalomban, aki a Zrínyi Ilona Matematikaverseny kerületi győztese lett és a Kecskeméten megrendezett kárpát-medencei döntő sikeres szereplője volt.

A záróünnepségen az iskola papírgyűjtési akciójának legsikeresebb résztvevőit is díjazták, Madocsai Mónika, a szülői szövetség elnöke pedig az Ady Endre Alapiskola búcsúzó igazgatójának valamint Himmler Zsófia és Folk Ildikó igazgatóhelyetteseknek köszönte meg az eddigi munkát, oktatói, szakmai helytállásukat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »