Tanévnyitó lelkigyakorlatot tartottak a Pécsi Egyházmegye hitoktatóinak

Tanévnyitó lelkigyakorlatot tartottak a Pécsi Egyházmegye hitoktatóinak

A Pécsi Egyházmegye oktatási intézményeinek 120 hitoktatója vett részt augusztus 22. és 24. között tanévnyitó lelkigyakorlaton a pécsi Magtár Látogatóközpontban. A lelkigyakorlat első két napját Udvardy György megyéspüspök vezette.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A háromnapos rendezvény augusztus 22-én reggel a székesegyházban vette kezdetét püspöki szentmisével. A nap folyamán kisebb csoportokban a János-evangéliumból vett mottót – „Én vagyok az út, igazság és az élet” (Jn 14,6) – járták körül a résztvevők, olyan kérdésekre keresve a választ, hogyan lehet a gyerekeknek a nevelés során Krisztus igazságát közvetíteni. Sor került könyvbemutatóra is, a hitoktatók Michael Landgraf evangélikus lelkész valláspedagógai munkáját, az Alkotó gyermekbiblia című módszertani művet ismerhették meg, amely a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola gondozásában jelent meg.

A hitoktatói képzés második napján a katolikus értékek kerültek középpontba. Udvardy György katekézisében arról is beszélt, hogy a katolikus értékrend közvetítése és átadása a gyerekek számára napjainkban különösen nehéz feladat, mert likvid társadalmunkban az értékek folyamatosan változnak, a generációk egymással való kapcsolattartása pedig romlik.

A megyéspüspök hangsúlyozta, hogy a katolikus nevelés az embert teljes aspektusban nézi, egységben és végső céljában. Kiemelte, hogy az egyház maga a nevelő közösség: nevel a liturgiával és a szentségek által is. Hozzátette azonban, hogy az egyház lényege és célja az egyes személyekben valósul meg.

A hitoktatók lelkigyakorlatán imaóra keretében nyílt lehetőség a csendes elmélyülésre, így a rendezvény hozzájárult ahhoz, hogy az egyházmegye pedagógusai lelkileg és szellemileg egyaránt feltöltődve kezdhessék meg az új tanévet.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »