Tanártüntetés: magánemberként lesznek ott a politikusok

Tanártüntetés: magánemberként lesznek ott a politikusok

A közoktatást érintő bejelentésre készül a holnapi pedagógustüntetésen Pukli István. A zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója azt mondta, a politikusokat arra kéri, hogy pártjelvények nélkül, magánemberként vegyenek részt a március 15-i demonstráción. A pedagógustüntetéshez 80 szervezet csatlakozott.

„Azt várjuk március 15-től, hogy egy sokkal magasabb energiaszintre tudjuk hozni a pedagógustársadalmat, sőt a velük szolidáris egész magyar közvéleményt is, és lesz egy nagy bejelentés is a végén. Ez a nagy bejelentés pedig elég sok mindent meg fog változtatni a köznevelés, közoktatás rendszerét érintően, és remélhetőleg a velünk szolidárisak szintjén is” – mondta a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István.

A szervezők azt kérik a politikusoktól, hogy csak magánemberként vegyenek részt a demonstráción.

Az ellenzék ugyanakkor komolyan készül az eseményre. Az MSZP még külön plakátot is készített híveinek, hogyan jutnak el a párt saját megemlékezése után a pedagógusok tüntetésére.

„Mire a civil tüntetés a Hősök terén elindul, addigra mi már az MSZP-vel bőven befejezzük a saját tüntetésünket, és természetesen magánemberként részt fogunk venni rajta. Teljesen természetes az, hogy ők az oktatás jelenlegi helyzetét kritizálják” – vélte Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke.

Az Együtt politikusai is azt ígérik, civilként vesznek részt a tiltakozáson.

„Lesznek olyan politikusaink, akik ott lesznek a pedagógustüntetésen, a kérésnek megfelelően pártlogók nélkül. Támogatjuk – közéleti szereplőként – azt a civil tüntetést, amely tőlünk függetlenül jött létre, tőlünk függetlenül tűzött ki ugyanolyan célokat, amelyeket mi is képviselünk az oktatásban. A pedagógusok szabadságát, a Klik szétverését és a gyerekek terheinek csökkentését” – hangsúlyozta az Együtt elnöke, Szigetvári Viktor.

A Jobbik is a tanárok tiltakozásához igazította megemlékezését.

„Fél kettőkor kezdődik a Petőfi-szobornál a Jobbiknak a gyűlése, és ezt követően át fogok menni a pedagógusok tüntetésére, hogy szolidaritásomról biztosítsam őket” – árulta el az Országgyűlés oktatási és kulturális bizottságának jobbikos elnöke, Dúró Dóra.

A demonstrációhoz közel 80 szervezet csatlakozott, a tüntetés szervezői – időjárástól függően – tízezernél is több résztvevőre számítanak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »