Támogatók és tiltakozók is várták Liviu Dragneat a DNA székháza elött

Támogatók és tiltakozók is várták Liviu Dragneat a DNA székháza elött

Támogatók és tiltakozók is várták Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székháza előtt kedd este.

A Szociáldemokrata Párt több vezető politikusa, többek közt Marian Neacşu főtitkár, Cătălin Rădulescu képviselő és további mintegy harminc személy jelent meg kedden a DNA székhelye előtt, hogy kifejezze a párt elnöke melletti kiállását.

Marian Neacşu kifejtette az újságíróknak, hogy gesztusukat nem a párt szervezte meg, és Liviu Dragnea nem kérte tőlük, hogy megjelenjenek a DNA székházánál.

„Gondolom, önöknek sem tűnik véletlenszerűnek, hogy mihelyt Liviu Dragneát behívták a DNA-hoz, az ellenzéki pártok bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a kormány ellen, amely éppen az állami költségvetés elfogadásán dolgozik. (…) Azt hiszem, nehéz pillanat minden romániai személynek, akit behív egy olyan elnyomó fórum, mint a DNA, és Liviu Dragnea a mi bajtársunk” – nyilatkozta Neacşu.

Hírdetés

Igazságszolgáltatási források szerint a PSD elnökének azért kell megjelennie a DNA-nál, hogy közöljék vele: zárlat alá helyezik vagyonát a Tel Drum ügyben ellene folyó bűnvádi eljárás kapcsán.

A támogatók mellett tiltakozók is érkeztek a helyszínre, akik a PSD és a pártelnök elleni jelszavakat skandálnak.

Liviu Dragnea körülbelül fél órát tartózkodott a DNA székhelyén.

A PSD elnöke távozáskor nem kívánt a sajtónak nyilatkozni.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »