Támogatják a családi házak hőszigetelését

Támogatják a családi házak hőszigetelését

Akik a tíz évnél öregebb családi házukat szeretnék ellátni hőszigeteléssel, azok ehhez újra igényelhetnek legfeljebb 8800 eurós állami támogatást a közlekedési minisztériumtól.

„Tárcánk az elkövetkező időszakban is támogatást kíván nyújtani az öregebb családi házak hőszigetelésére, csökkentve ezzel a háztartások energiaköltségeit” – nyilatkozta Érsek Árpád közlekedési miniszter.

A kérvényeket elektronikus formában lehet majd beadni június 17. és szeptember 30. között. A kérvények benyújtását azonban nem éri meg halogatni, hiszen legfeljebb 500 igénylés regisztrációját követően leállítják ezek fogadását.

Hírdetés

Az érdeklődőknek még egy hónapjuk van arra, hogy megismerkedjenek a támogatás részletes feltételeivel, amelyeket a www.zatepluj.sk honlapon tettek közzé.

A hőszigetelés állami támogatásának ez már az ötödik fordulója, amelynek az újdonsága, hogy a támogatást igénylőknek a munkálatokat már nem kell olyan cégekkel végeztetniük, amelyeknek erre külön engedélyük van. A kérvényhez azonban továbbra is csatolni kell a kidolgozott hőszigetelési projektet, az energetikai tanúsítvánnyal együtt. A szigeteléssel kapcsolatos dokumentáció kidolgozásához a közlekedési tárca 800 euróval járul hozzá, a hőszigetelés költségeinek pedig a 40 százalékát fedezi, legfeljebb azonban 8 ezer eurót nyújtanak egy-egy projektre. „A családi házak hőszigetelésével kapcsolatos állami támogatások eddig lezárt négy fordulójára összesen 441 érdeklődő jelentkezett” – nyilatkozta Karolína Ducká, a közlekedési tárca szóvivője. (mi)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »