Támogatás a vallásos könnyűzenéért

Hangszerek beszerzésére és felújításra is pályázhatnak alkotók, gyülekezetek kormányzati támogatásból. Kezdők és haladók, szólisták és egyházi zenekarok jelentkezhetnek Magyarországról és külhonból is. A pályázat benyújtási határideje: 2023. július 25.

A támogatási program célja a hazai vallásos könnyűzenei kultúra magasabb szintre emelése, széles körű társadalmi megismertetése, a vallási közösségek megerősítése, megújítása. Átfogó és általános célja, hogy a vallásos könnyűzene segítségével a magyarországi vallásos közösségeket aktivizálja, széles körben mintát adjon a megújuláshoz, segítve a különféle hívő közösségeket, hogy hitükben megerősödjenek és küldetésüket hatékonyabban tölthessék be.

Négy kategóriában lehet pályázni, de szervezetenként csak egy pályázat adható be. Jelentkezhetnek zenekarként működő civil szervezetek, egyházi fenntartású intézmények, egyház, egyházi szervezet (pl. parókia).

A támogatási kérelem benyújtása a Támogatáskezelő honlapján érhető el.

A támogatás feltétele a regisztráció, amelyet az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER) lehet megtenni az alábbi oldalon: https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx.

A pályázat benyújtási határideje 2023. július 25.

További részletek a pályázatról a mellékelt dokumentumban érhetők el.