Tamás Sándor: haragudjon Gyurcsányra az ördög!

Tamás Sándor: haragudjon Gyurcsányra az ördög!

„Van nemzetközi spekuláns is, de Gyurcsány egy nemzeti spekuláns” – nyilatkozta a Krónikának Tamás Sándor háromszéki tanácselnök, aki szerint a volt szocialista miniszterelnök tönkretette Magyarországot és lezüllesztette a magyar nemzeteszmét.
A Kovászna megyei önkormányzat vezetője arra reagált lapunknak, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Niedermüller Péter szerdán kijelentette: az RMDSZ kufárkodik az erdélyi magyarok szavazataival.

Hírdetés

Tamás Sándor szerint Gyurcsány Ferenc a baloldali szavazatokat próbálja átrendezni „ezzel az érzelmi üggyel”, megpróbálva szembeállítani a nemzet egyik részét a másikkal. „Ocsmány dolognak tartom, hogy nemzeti ügyekkel spekulál. Ő az egyetlen »nemzeti spekuláns« a magyar politikai palettán. Velem riogat? Eltévesztette a címzettet, hiszen nagytatám 1896-ban magyar állampolgárnak született, édesanyám 1943-ban magyar állampolgárnak született, én pedig öt évet éltem Budapesten. Ott tanultam és közben dolgoztam, adózott jövedelmet szerezve (igaz, nem annyit, mint Gyurcsány Ferenc!)” – jelentette ki lapunknak Tamás Sándor.

A háromszéki politikus emlékeztetett, „ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc ma meleg irodából oktasson ki minket”, nagyapjának és sok más férfinak az első és második világháborúban ki kellett menni a frontra, megvédeni a magyar hazát.

– hívja fel a figyelmet az RMDSZ politikusa.

Tamás Sándor hozzátette, biztos benne, hogy a DK elnöke folytatná ezt a „munkát”, ha lehetőséget kapna rá, de szerinte a választások alkalmával a magyar állampolgárok véleményt fognak mondani róla. „Ott leszünk mi is!” – ígérte az RMDSZ-es politikus. „Hogy haragszom-e Gyurcsány Ferencre? Haragudjon rá az ördög! Én nem haragszom. Ahelyett szervezzük a mozgósítást és találkozunk április 8-án az urnáknál” – zárta nyilatkozatát Tamás Sándor.

A háromszéki politikus arra reagált, hogy Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke szerdán kijelentette: az RMDSZ annak érdekében „kufárkodik”, hogy az erdélyi magyarok a kormányra szavazzanak. A magyarországi ellenzéki politikus Tamás Sándornak, az RMDSZ háromszéki szervezete elnökének a Kossuth Rádióban elhangzott szavaira hivatkozott.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »